Monipuolinen hyvinvointikeskus

Taukokangas on yksi vanhimmista kuntoutualan toimijoista Suomessa. Toiminta alkoi vuonna 1987 sotaveteraanien kuntoutuksesta ja hoidosta, mutta tänä päivänä Taukokangas on paljon muutakin. Voidaan puhua monipuolisesta hyvinvointikeskuksesta.
”Taukokankaalla on hoiva- asumispalveluja, kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja sekä hyvinvointipalveluja kaiken ikäisille eri elämänvaiheisiin”, kertoo palvelupäällikkö Tiina Ikola.
Taukokankaan Oulaisten yksikössä työskentelee peräti 10 fysioterapeuttia, joilta löytyvät omat erikoisosaamisalueensa. Joukosta löytyy muun muassa OMT- terapeutti, lastenfysioterapeutteja, aikuisneurologiaan erikoistuneita, työfysioterapeutteja, hengitysfysioterapian asiantuntija, asiantuntijuutta tuki- ja liikuntaelinoireisiin ja kipuun, urheiluhierontaan sekä fascia- käsittelyn taitajia. Fysioterapeutit ovat liikkeen ja manuaalisen terapian ammattilaisia, joille voi varata ajan myös hierontaan. 

Ikolan mukaan kaikki eivät sitä tiedäkään, että Taukokankaalle pääsee myös ilman lääkärin lähetettä. Paikka on avoin kaikille.
”Et tarvitse maksusitoumusta tai lääkärin lähetettä päästäksesi fysioterapeutin vastaanotolle. Soitto ajanvaraukseen riittää. Kannustan ihmisiä siihen, ettei jäädä kivun tai vaivan kanssa kotiin miettimään, mitä pitäisi tehdä vai uskallanko tehdä mitään, vaan hakeudutaan fysioterapeutin arvioon ja ohjaukseen, niin vaiva ei pitkity”.
Taukokankaalta löytyvät hyvät liikuntatilat, muun muassa kaksi kuntosalia. Toinen on kuntoutujien käytössä ja toinen uusittu, hyvin ilmastoitu sali on kaikille avoinna.
”Treeni sujuu kesähelteilläkin mukavasti”.

Kuntosali on auki joka päivä kello 7 – 21, muutamia ryhmävarauksia lukuun ottamatta.
Kuntosalilla käymiseen ei tarvitse välttämättä omaa personal traineria. Jos sali ei ole ennestään tuttu, on hyvä varata ohjausaika tai käydä vaikka muutama kerta Taukokankaan ohjatun kuntosaliryhmän mukana, jotta voi laitteet voi hyödyntää mahdollisimman hyvin ja käyttö on turvallista.
”Syksyä varten kuntosalille on suunnitteilla pieniä muutoksia. Toiveita on tullut muun muassa toisesta kyykkypaikasta ja isommista käsipainoista”.
Taukokankaan liikuntaryhmät ovat alkaneet pyöriä taas live-ryhminä koronatauon jälkeen. Tiina Ikola kannustaa ihmisiä tulemaan liikuntaryhmiin rohkeasti mukaan.
”Jokaisessa ryhmässä voi tehdä oman kuntotason mukaan. Taukokankaalla on oma mukava jumppayhteisö, johon jokainen uusi tulija on aina tervetullut”.

Taukokankaan palveluihin voi tutustua tarkemmin elokuussa järjestettävässä hyvinvointi-illassa. Silloin on myös muilla paikkakunnan hyvinvointiyrittäjillä mahdollisuus kertoa omasta toiminnastaan ja verkostoitua keskenään.
”Aina ei tarvitse ajatella, että hyvinvointiyrittäjät ovat kilpailijoita. Kun tunnemme toistemme osaamisen ja palvelutarjonnan, voimme suosittelemalla omille asiakkaillemme myös toisen yrittäjän palveluita”.

Takaisin Jutut -sivulle