Muotitalo Lehtisen juhlapuvuissa edustetaan myös linnan juhlissa

”Joka vuosi presidentin itsenäisyyspäivän kutsuilla on vieraita, jotka ovat hankkineet juhlavaatteensa meiltä. Tänä vuonnakin on mennyt ainakin frakki”, paljastaa vaatetusalan yrittäjä Ari Sorvisto Muotitalo Lehtiseltä Ylivieskasta.
Ei siis ihme, että Lehtisen toinen yrittäjä Mari Sorvisto osoittaa näyteikkunansa juhlavalikoimasta kolmea naisten juhlapukua, joista epäilee jokaisen näkyvän linnanjuhlissa. Niitä ovat sininen, pitkä samettinen juhlapuku, sininen juhlava pitkä mekko yksityiskohtaisin koristein sekä hieman roosaan taittuva paljettijuhlapuku.
Mari Sorvisto on vaatetusalan yrittäjä kolmannessa polvessa. Isoisällä, Hugo Lehtisellä, oli Nivalassa aikoinaan pukimo. Marin vanhemmat Matti ja Liisa Lehtinen tunnettiin jo ylivieskalaisina kauppiaina Muotitalo Lehtiseltä, joiden työtä Mari ja hänen puolisonsa Ari Sorvisto jatkavat. Molemmat ovat tunnetusti maakunnan puettajia. Noin 80 kilomerin säteellä Ylivieskasta tulee pääasiallinen asiakaskunta. Myös oululaiset ovat löytäneet tiensä vaateostoksille Ylivieskaan.
”Verkkokauppa on tämän päivän näyteikkuna”, tietää Ari Sorvisto.
Verkkokaupan kautta myös oululaiset ovat löytäneet ostospaikan Ylivieskasta. Kun tieto kiiri, että Muotitalo Lehtisellä löytyy varmasti jokaiselle sopivaa kokoa, niin asiakkaita tulee myös 80 kilometriä kauempaakin. Toinen tärkeä vetovoimatekijä on monipuolinen valikoima laadukkaita merkkivaatteita, kuten esimerkiksi Gant ja Tommy Hilfiger sekä monet, monet muut maailmalla tunnetut merkit löytyvät muotitalosta.
”Päivittäin meidän verkkokauppaamme tutustuu sadasta kahteensataan katsojaa”, Mari Sorvisto tiivistää.
 
Syyskauden myynnin merkittävin ykkösviikko on Black Week.
”Tälle teemaviikolle meilläkin on varattuna hyviä tarjouksia tunnetuilta vaatemerkeiltä”, lupaa Ari Sorvisto.
Teemaviikonkin aikana paketteihin katoaa jo yöasuja, alusasuja, neuleita ja kylpytakkeja, boksereita, sukkia, palmikkoneuleita, joustavia housuja ja niin edelleen. Tähän ennakkosesonkiin Muotitalo Lehtisellä on jo varauduttu. Kuusten ja joulupukin lomassa on runsaasti joululahjatavaraa odottamassa paketointia 
Kuitenkin juuri nyt on kuumimmillaan pikkujoulusesonki. Myös miehet haluavat uudet vaatteet pikkujouluun. Sitä varten he uusivat nykyään vaatetustaan tummaa juhlapukua rennompiin kamppeisiin.
”Bleiseri, kauluspaita ja chinot eli joustavat puuvillaiset housut tai farkut ovat kova sana pikkujoulupukeutumisessa.  Miehet ovat jo pitkään suosineet pukua rennompia ja värikkäämpiä asuja”, Ari Sorvisto jatkaa.
Tulevissa pikkujouluissa havaitaan miestenkin pukeutumisessa hienoista uudistusta, sillä myynnissä on esimerkiksi pikkutakkeja erilaisilla yksityiskohdilla muun muassa monenvärisillä napinläveillä ja napituksilla.
Naisten pikkujouluasu on useimmiten mekko, mutta myös juhlahousuja yhdistettynä juhlaviin yläosiin käytetään.
”Tänä jouluna paljetit ja glitterit ovat suurta muotia, samoin kuin sametti. Paljetit ja glitterit tekevät juhla-asusta näyttävän ja luovat paljon kimallusta ympärille. Värejäkin pikkujouluissa nähdään mustan ja hopean ohelle muun muassa vihreää, punaista ja tummansinistä”, Mari Sorvisto tietää.

Lehtisellä on kuusi asiantuntevaa vaatetusalanmyyjää, jotka löytävät yleensä jokaiselle jotain todella kaunista ja sopivaa laajasta valikoimasta.
”Me olemme yrittäjinä luoneet sortimentin ja henkilökuntamme etsii niistä kullekin asiakkaalle sopivimman vaihtoehdon”, sanoo Mari Sorvisto ja korostaa, että he kaikki ovat myymälässä vain ja ainoastaan asiakkaitaan varten.

Takaisin Jutut -sivulle