Musiikin monitoiminainen on nyt myös seurakunnan toimistosihteeri

Oulaisten seurakunnan kirkkoherranviraston toimistosihteerin virkaa pitkään hoitaneen Kirstin Kähkösen jäätyä tänä kesänä ansaituille eläkepäiville, aloitti työssä elokuun 1. päivä enemmän musiikkipuolen tehtävistä tutuksi tullut Anna-Maria Togbenou. Hän kertoo selviytyneensä ensimmäisestä työpäivästä pelättyä paremmin.
”Tänään ei ollut hirveästi ruuhkaa. Aamulla puhelin soi paljon ja asiakkaita oli useampia, mutta suhteellisen rauhallinen päivä tämä lopulta oli”, Anna-Maria kertoo.

Anna-Marian tapaa kirkkoherranviraston asiakaspalvelutiskiltä aina maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9-12. Tärkeimmiksi tehtävikseen hän mainitsee puheluihin vastaamisen, hautaus-, kaste- ja vihkimisvarausten tekemisen sekä näistä tapahtumista ilmoittamisen Oulun aluekeskusrekisteriin.
Oulaisten seurakunnan osa-aikainen toimistosihteerin virka kestää vuoden loppuun saakka. Anna-Marialle tämä työ sopii mainiosti, sillähän tekee tällä hetkellä myös kahta muuta työtä.
”Työskentelen laulunopettajana Jokihelmen opistolla ja siellä opetus alkaa syyskuussa. Tämän lisäksi teen kanttorin keikkaa viikonloppuisin lähinnä Oulaisissa”.

Laulunopetus on Anna-Marian musiikkiuran ykkösjuttu tällä hetkellä. Jokihelmen opistolla hänen pitämiään kursseja on kaksi ja yksi on lisäksi tarjolla Merijärvellä. Tämän lisäksi Anna-Maria pitää laulutekniikan kurssia, jossa paneudutaan tarkemmin äänen syntyyn ja tekniikkaan. Häneltä pitäisikin siis löytyä vastaus ikuisuuskysymykseen, oppiiko jokainen laulamaan, vai onko laulamisen taito syntymälahja?
”Kuuntelin äskettäin erästä radio-ohjelmaa, jossa haastateltiin suomalaista huippuoopperalaulajaa Kim Borgia. Hän kertoi, että kaikki voivat oppia laulamaan, mutta huippulaulajaksi pääsee vain silloin, jos äänessä on tietty erityinen väre. Kaikki voivat siis kehittyä laulajana ja jos niin sanottua nuottikorvaakaan ei ole, voi sitäkin kehittää harjoituksen myötä. Minulla on lisäksi motto, että kuka haluaa, keksii keinot, mutta kuka ei halua, keksii selitykset. Sama pätee tässäkin”, Anna-Maria hymyilee.

Kun Anna-Maria katsoo omaa syyskauden kalenteriaan, ei sieltä löydy kovinkaan montaa vapaapäivää. Päätöidensä lisäksi hän vetää nimittäin vielä naiskuoro Mettisiä ja aloitti keväällä lapsikuoron vetämisen.
”Tämän lisäksi luvassa on myös jonkin sortin konserttitoimintaa”, paljastaa Anna-Maria.

Takaisin Jutut -sivulle