Musiikkiavustajilla tärkeä rooli seurakunnan tilaisuuksissa

Musiikilla on iso merkitys jumalanpalvelusten rakentumiseen. Kanttorin lisäksi jumalanpalvelusten musiikin toteuttamiseen ovat tervetulleita halukkaat vapaaehtoiset avustajat.
”Jos sinusta tuntuu, että haluat käydä silloin tällöin jumalanpalveluksissa musiikkiavustajana soittamassa tai laulamassa, olet tervetullut. Tai vaikka kerran vuodessa”, rohkaisee kanttori Heidi Löppönen.
Avustajan tehtävät voivat liittyvä joko laulamiseen tai soittamiseen. Heidi Löppönen muistuttaa, että kirkossa ei olla esiintymässä, vaan siellä palvellaan omilla lahjoilla Jumalan kunniaksi.
”Minuun kannattaa ottaa yhteyttä, jos haluat tulla laulamaan tai soittamaan”.
Oulaisten seurakunnalla on paljon muunlaistakin musiikkitoimintaa. Heidi Löppönen kertoo, että seurakunnassa toimii joka toinen viikko lapsikuoro ja joka viikko kirkkokuoro. Kuorot kokoontuvat torstaisin kirkossa. Lapsikuoro alkaa kello 17.15 ja päättyy kello 18, kirkkokuoro puolestaan alkaa klo 18.30 ja päättyy noin kello 20.
”Jos koet, että haluaisit laulaa yhdessä, niin ilomielin otetaan uusia laulajia kuoron riveihin. Varsinkin miesääniä kaivataan kirkkokuoroon. Syksyllä jatkaa myös iltamessubändi. Nämä kaikki ovat yhtä tärkeitä vapaaehtoistyön muotoja”.

Yksi jumalanpalveluksissa ja muissa kirkollisissa tilaisuuksissa laulamassa käynyt vapaaehtoinen on Arto Hintsala. Koska Hintsalan musiikkimaku on hyvin laaja, ei hänelle ole tuottanut vaikeuksia esittää välillä myös hengellisiä kappaleita.
”Lisäksi kirkossa on aivan mahtava akustiikka, joten siellä on kiva käydä laulamassa”, Arto Hintsala kehuu.
Arto Hintsala on laulanut paljon hautajaisissa, joista muutamassa hänen on täytynyt tehdä kovasti töitä sen eteen, että pystyy suoriutumaan esityksestä ilman suurempaa liikutuksen tunnetta.
”Varsinkin alkuaikoina oli paha paikka, kun menin laulamaan hautajaisiin ja yleisössä sattui olemaan henkilöitä, joita tunsin. Siinä tilanteessa moni ammattilainenkin saattaa murtua”.
Arto Hintsala tunnustaa, että hautajaisesiintymisten ansiosta hän on oppinut itsekin tekemään monia mentaalisia harjoituksia, joilla itsensä saa pysymään kasassa esityksen aikana. Onneksi hautajaisissa on lupa pitää kappaleiden sanat esillä, joten niiden taakse voi pahan paikan tullen piiloutua.
”Se ei ole etikettivirhe. Hautajaiset on tunnepitoinen tilaisuus ja siellä tunteet saavat tulla esille”, Hintsala muistuttaa.

Takaisin Jutut -sivulle