Nuoriso häiriköi Ylivieskan keskustassa perjantaina – yhtä ihmistä puukotettiin

Nuoret käyttivät päihteitä ja aiheuttivat häiriötä Ylivieskan keskustassa perjantai-iltana pitkälle yöhön saakka. Poliisi otti kiinni useita häiriötä aiheuttaneita, joista osa oli alaikäisiä.

Kauppojen yö -tapahtuma keräsi runsaasti ihmisiä Ylivieskaan perjantai-iltana 1. syyskuuta 2023. Liikenne ruuhkautui paikoitellen Savontiellä ja Savarin alueella. Illan ja yön aikana Ylivieskan keskustaan kokoontui paljon nuoria. 

Poliisin näkökulmasta illan ja yön tapahtumat poikkesivat huomattavasti normaalista viikonlopusta. Nuorison päihteiden käyttö ja häiriökäyttäytyminen aiheutti lukuisia poliisitehtäviä. Vakavimmat rikokset tehtiin torin ja Asemakadun välisellä alueella: yhtä ihmistä puukotettiin, ja hetkeä aiemmin kaksi alaikäistä pahoinpideltiin.

Poliisi otti kiinni useita henkilöjä häiriökäyttäytymisen takia. Osa heistä oli alle 18-vuotiaita. Poliisi kirjasi sakkoja muun muassa huumausaineen käyttörikoksesta, virkamiehen vastustamisesta, haitanteosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Huolestuttavaa on se, että yksittäiset nuoret pyrkivät hakeutumaan väkivaltatilanteihin.   

Poliisi muistuttaa, että päihteiden välittäminen alaikäisille on lailla kiellettyä ja muutenkin vastuutonta käytöstä. Se kehottaa alaikäisten huoltajia olemaan kiinnostuneita nuorten tekemisistä ja sopimaan heidän kanssaan ainakin seuraavista pelisäännöistä: mitä saa tehdä, missä ja kenen kanssa saa olla ja milloin pitää tulla kotiin.

Takaisin Jutut -sivulle