Nyt kannattaa olla nopea – kesäleiripaikat viedään käsistä

Seurakunta järjestää perinteiseen tapaan useita lastenleirejä ensi kesän aikana – mikäli vallitsevat olosuhteet eivät muutu nykyisestä tilanteesta huonommaksi.
Nuorisotyönohjaaja Tuomas Saarelan mukaan lapset ovat jo ilmoittautuneet innokkaasti kesän leireille. Esimerkiksi 21.-22.6. Ylitalon rannassa järjestettävä seikkailuleiri on jo täynnä.
”Nyt alkaa olla viimeiset hetket ilmoittautua. Kannattaa olla nopea”, kannustaa Tuomas Saarela.


Seurakunta järjestää kesän aikana kaksi päiväleiriä sekä kolme yön yli kestävää leiriä. Yksi leireistä, 8.-10.6. pidettävä ja 4 – 6 luokkalaisille suunnattu mysteerileiri kestää peräti kaksi yötä. Sen aikana lapset pääsevät selvittämään erilaisia mysteerejä sekä tietysti saunomaan, uimaan ja pitämään hauskaa yhdessä.

Tuomas Saarelan mukaan kesäleireille on osallistunut yleensä 10 – 20 lasta. Päiväleirit ovat olleet aiempina vuosina suosituimpia. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten osallistujamäärä oli 30 lasta. Suosion syynä saattaa olla päiväleirin säännöllinen rytmi: leiri aloitetaan joka päivä kello 8 aamulla ja se loppuu kello 16 iltapäivällä. Näihin leireihin voivat ottaa osaa 2011-2014 syntyneet lapset.
Yön yli kestäville leireille pyritään keksimään joka vuosi uudet teemat. Tällä tavalla leirejä on helpompi markkinoida lapsille. Mysteeri- ja seikkailuleirien lisäksi kesällä voi osallistua myös unelmaleirille. Tuomas Saarelan mukaan yön yli kestävät leirit ovat monelle lapselle elämän ensimmäinen kerta, kun he nukkuvat yönsä muualla kuin omassa sängyssä. Kesken yön koti-ikävän takia kotiin lähteneitä on ollut Saarelan mukaan vuosien mittaan vain muutama. Yleensä pahin koti-ikävä saadaankin pois soittamalla äidille tai isille.


Tuomas Saarela on ollut mukana lastenleireillä vain muutaman vuoden, sillä yleensä hänet nähdään enemmän rippileirien ohjaajana. Seurakunnassa tehdyn uuden työnjaon jälkeen yhden lastenleirin pitäminen on siirtynyt nyt myös Tuomas Saarelan vastuulle.
”On tämä itsellekin uusi ja jännittävä asia. Ei ole vielä sellaista rutiinia muodostunut. Tarkoituksena on kuitenkin pitää hauskoja lastenleirejä. Ja että heillä olisi muutakin tekemistä kuin ruudun äärellä istuminen”.


Hengellisistä asioista puhuminen ei ole lastenleirien pääteema, mutta Tuomas Saarelan mukaan nämäkin asiat tulevat siellä kyllä esille.
”Päiväleireillä isoset pitävät yleensä aamuhartaudet ja yön yli leireillä minä tai toinen ohjaaja pidämme aamu- ja iltahartauden sekä raamattuhetken”.
Oulaistelaisten lasten tekeminen ei lopu suinkaan näihin lastenleireihin. Tuttuun tapaan ohjelmassa on reissu joko eläin- tai huvipuistoon. Koska viime kerralla kohteena oli Ähtärin eläinpuisto, valittiin tänä vuonna matka Powerparkiin.
”Tälle reissulle voivat osallistua yli 12-vuotiaat. Alle 12-vuotiaat tarvitsevat huoltajan mukaan. Matkalle voi ostaa joko kuljetuksen ja rannekkeen tai pelkän kyydin”.

Kaikki edellä mainitut tapahtumat seurakunta järjestää yhdessä kaupungin ja 4H.n kanssa. Ilmoittautuminen tapahtuu ainoastaan tätä kautta: www.oulainen.fi/ilmoittautuminen

Takaisin Jutut -sivulle