Nyt saa herkutella – Oulaisiin avattiin uusi kahvila

Mikko Alanen perusti vaimonsa kanssa kahvilan, Cafe Herkutella, aivan Oulaisten ytimeen.

Oulaisten torin kupeessa, entisen Cafe Hilppan tiloissa on jälleen elämää. Mikko Alanen ja Riitta Jalasto ovat avanneet paikkaan oman kahvilansa, Cafe Herkutella. Viralliset avajaiset ovat vielä tulossa, eivätkä yrittäjät ole ehtineet mainostaakaan kahvilaansa juuri missään, mutta siitä huolimatta asiakkaita on jo käynyt tutustumassa uuden kahvilan palveluihin.

”Tässä aluksi vähän touhutaan ja harjoitellaan. Eilen illalla (keskiviikko) saimme vasta valokyltinkin katolle”, toteaa Mikko Alanen.

Avioparin työnjako on selvä: Mikko Alanen pyörittää myymälää, kun taas leipuri-kondiittoriksi opiskelevan Riitta Jalaston työnkuvaan kuuluu kahvilan leipomusten valmistaminen omassa Honkarannan leipomossa.

”Gluteenittomia, laktoosittomia ja  ketotuotteita, leipää, makeaa ja suolaista leivonnaista. Kaikki mitä täällä on tarjolla, tehdään omassa leipomossamme. Myös esimerkiksi croisantit ja muut lehtitaikinatuotteet teemme alusta loppuun itse”.

Niin Mikko Alanen kuin Riitta Jalastokin ovat alanvaihtajia. Alanen on ansainnut leipänsä ennen kahvilayrittäjäksi ryhtymistään metalli-, auto- ja rakennuspuolen tehtävissä. Jalasto on puolestaan työskennellyt yli 30 vuotta maatalouslomittajana. Nyt oli aika kokeilla jotakin uutta.

”Vaimo erityisesti halusi näihin hommiin. Hän jatkaa edelleen opiskeluja ja on minulla työharjoittelussa”.

Jokainen yrittäjä tekee kahvilastaan omannäköisensä ja sen Mikko Alanen ja Riitta Jalastokin ovat tehneet. Remontti on toteutettu alusta saakka itse oman sisustusmaun mukaan. Ainoastaan tuolit on ostettu muualta.

Halutessaan voi Cafe Herkutellan leivonnaisia tilata myös kotiin. Mikko Alanen kertoo, että esimerkiksi isänpäiväkakkutilauksia tehtiin alkukuusta jo mukava määrä.

”Pienellä varoitusajalla kun tekee tilauksen sisään vaikka meidän Facebook-sivuilta, niin saa herkkua pöytään”, Alanen mainostaa.

Takaisin Jutut -sivulle