Olli Rehn hallitsi Oulaisissa, Merijärvellä ja Vihannissa

Oulaisten lukiolla päästään taas äänestämään keskiviikkona.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on nyt käyty ja finaalikierrokselle itsensä selvittivät kokoomuksen Alexander Stubb (27,2 prosenttia) sekä valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto (25,8 prosenttia). Oulaisissa suosituimmaksi ehdokkaaksi nousi valitsijayhdistyksen ja keskustan ehdokas Olli Rehn 29,2 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituin oli perussuomalaisten Jussi Halla-aho 26,6 prosentin kannatuksellaan. Toiselle kierrokselle päässeistä ehdokkaista pidemmän korren Oulaisissa vei Pekka Haavisto, jonka kannatus oli 17,5 prosenttia, kun taas Alexander Stubbille oulaistelaiset antoivat tasan 17 prosentin kannatuksen. Oulaisissa äänestysprosentiksi tuli 71,3.

Merijärvellä presidentinvaalien ensimmäinen kierros kiinnosti selvästi Oulaista enemmän äänestysprosentin ollessa tasan 75. Kärkiehdokas oli varsin odotetusti Olli Rehn 46 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituin oli Jussi Halla-aho 27,3 prosentin kannatuksellaan. Jatkoon menneistä Pekka Haavisto saalisti Merijärvellä 9,9 prosentin äänipotin, kun taas Alexander Stubbin kannatusluku oli 8,6 prosenttia.

Vihannissa jäätiin jopa Oulaista heikompaan äänestysprosenttiin, 70,0. Olli Rehn piti sielläkin pintansa 38 prosentin kannatuksella. Perässä tuli Jussi Halla-aho 25,9 prosentin äänipotillaan. Kärkiehdokkaista Pekka Haaviston prosenttiluku oli 15,2 ja Alexander Stubbin 10,9.

Hylättyjen äänien listalla ykkönen oli Oulainen, jossa mitätöitiin yhteensä 12 ääntä. Merijärvellä mitätöintejä tuli 4 ja Vihannissa 2.

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 31.1. ja kestää tiistaihin 6.2. asti. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 11.2.

Takaisin Jutut -sivulle