OP Suomenselällä muutosten vuosi takana

Vuoden 2021 lokakuussa Oulaisten OP:n kanssa fuusioitunut OP Suomenselkä haluaa panostaa asiakaspalveluunsa.

Viime vuosi oli Suomenselän Osuuspankissa muutosten vuosi. 1.10.2021 OP Oulaisten kanssa fuusioitunut pankki vaihtoi vetäjää, kun pankin pitkäaikainen toimitusjohtaja Timo Suhonen jäi eläkkeelle 31.5.2022 ja uutena toimitusjohtaja aloitti 1.6.2022 Mika Korkia-aho.
Oman haasteensa viime vuoteen toi Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.
”Sota vaikutti meidän kaikkien arkeen. Inflaatio kiihtyi osittain juuri sodan vuoksi ja tämä vaikutti ihmisten ostokäyttäytymiseen. Ostovoima heikkeni, kun samalla rahalla sai vähemmän kuin aikaisemmin”, kertoo Mika Korkia-aho.

Pitkään jatkunut miinuskorkojen aika päättyi toukokuussa ja korot alkoivat nousta nopeasti. Mika Korki-ahon mukaan korot eivät ole vieläkään ennätyksellisen korkealla. Hän ei osaa sanoa, onko korkohuippua vielä saavutettu.
”Markkinaennusteita kun katsoo ja ekonomeja kuuntelee, niin laaja konsensus on sille ajatukselle, että keskuspankit olisivat vielä nostamassa korkoja. Nolla- ja miinuskorkojen aika näyttää olevan tällä erää ohitse”.
Uusi ja isompi pankki on antanut mahdollisuuden kehittää asiakaspalvelua. Tästä esimerkkinä ovat asiakkaiden verkkoviestien hoitamisen siirtäminen takaisin oman pankin hoitoon aikaisemman keskitetyn palveluratkaisun sijasta. OP Suomenselkä perusti myös oman puhelinpalvelun, jonka myötä asiakkaiden puheluiden vastataan omasta pankista. Tämäkin palvelu oli aikaisemmin keskitetty. Lisäksi kassapalveluiden aukioloaikoja laajennettiin ja marraskuusta lähtien kassat ovat olleet auki kello 16 saakka.
”Tällä muutoksella pankki teki selkeästi valtavirrasta poikkeavan päätöksen palveluaikojen suhteen”, Korkia-aho muistuttaa.

Vaikka alueella toimii nyt aiempaa suurempi pankki, ei se aio Mika Korkia-ahon mukaan unohtaa jatkossakaan pieniä konttoreitaan, kuten esimerkiksi Merijärven toimipistettä.
”Teimme Merijärven konttoriin hiljattain remonttia kassatiskille. Tämä osaltaan indikoi sitä, että haluamme panostaa Merijärven pankkipalveluihin”.
OP Suomenselässä myönnettiin uusia luottoja edellistä vuotta vähemmän ja lainakysyntä hiipui etenkin toisen vuosipuoliskon aikana. Positiivinen signaali oli kuitenkin se, että yritysluottoja nostettiin edellisvuotta enemmän.
OP Suomenselän asiakasmäärä lisääntyi viime vuonna viidellä henkilöllä. Tämä on Mika Korkia-ahon mukaan hyvä tulos, kun ottaa huomioon, että koko toimialueella asukasmäärä tippui 500 henkilöllä. Liikevoitto parani lähes 1,2 miljoonalla eurolla. Tämä johtui suurelta osin korkokatteen noususta.
OP Suomenselkä lahjoitti toimialueella toimiville yhdistyksille kesätyöseteleitä, jotka mahdollistivat yhteensä 49 kesätyöpaikkaa 15 – 17-vuotiaille nuorille. Pankki teki yhdessä OP Joki-Pohjanmaan ja OP Alavieskan kanssa lahjoituksen Kerttu Saalasti -instituutille mikroyrittäjyyden professuurin perustamista varten.

Takaisin Jutut -sivulle