Oulainen mitalikantaan maakuntaviestissä

Oliko sitten Suomen Niskasten, Iivon ja Kertun huima menestys Pekingissä siivittänyt Oulaisten hiihtäjien menoa, sillä joukkue ylsi viime lauantaina Haapaveden Korkatissa käydyssä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviestissä hienosti kolmanneksi. Voiton kilpasarjassa vei ylivoimaisesti Oulun ykkösjoukkue. Toiseksi tuli Oulun kakkosjoukkue, josta Oulainen jäi reilut puoli minuuttia.
Oulaisten joukkueen muodostivat Arto Pauna, Sanni tyyskä, Heli Putila, Anni Huuha, Veli Alakastari ja Miika Ylikulju. Arto Pauna kuvaili Oulaisten esitystä mahtavaksi, jollaista ei ole nähty moniin vuosiin.
”En kyllä itse muista, milloin meidän joukkueemme olisi näin korkealle sijoittunut. Kyselimme tällä kertaa mukaan vanhoja oulaistelaisia kuten Alakastarin Vellua, joka lähti Äkäslompolosta tänne hiihtämään. Kaikki natsasi tällä kertaa kyllä kohdalleen”.
Omaa suoritustaan Arto Pauna kuvailee perushiihdoksi. Tiedossa oli, että hänen kanssaan samalla osuudella kilpaillut oululaishiihtäjä oli liian kova pala purtavaksi, joten Pauna tyytyi hiihtämään omaa hiihtoaan. Yleensä ottaen hän harjoittelee tätä nykyä hiihdossa puolitosissaan.
”Nykyään on perhettä ja vuorotyö rajoittaa aika paljon. Mutta mukava se on liikkua. Olen minä tälle kaudelle lisenssin ostanut ja tytön kanssa kierrellään kansallisia kisoja”.

Arto Pauna tykkää hiihtää myös pidempiä matkoja ja keväisin niitä on tarjolla muun muassa Vuokattihiihtojen ja Tervahiihdon merkeissä. Yksi mieleenpainuvista koitoksista on myös Muoniossa hiihdettävä Lapponia-hiihto. Siellä voi bongata usein tuttuja olympiahiihtäjiäkin.
”Viime keväänä näimme siellä Iivo ja Kerttu Niskasen hiihtämässä”.
Pekingin olympialaisten hiihdot on tullut seurattua tiiviisti myös Paunan perheessä. Arto Paunan mukaan Iivo Niskasen mahtavat otteet kannustavat varmasti lapsia ja nuoria aloittamaan hiihtoharrastuksen. Oulaisten Huiman hiihtokoulussakin nouseva innostus on jo näkynyt.
”Nyt on ollut hiihtokoulussa hyvin osallistujia, parisen kymmentä ellei enemmänkin. Huiman hiihtokoulu pyörii joka keskiviikkoilta Honkamajalla. Hiihtokoulu ei ole seurasidonnainen eli vaikka ei kuuluisia Huimaan, sinne saa tulla mukaan”, muistuttaa Arto Pauna.

Takaisin Jutut -sivulle