Oulainen osti Lehdolta teollisuushallin – merkittävä toimija tulossa vuokralaiseksi

Lehto Components Oy ja Oulaisten kaupunki ovat neuvotelleet Kalliokuruntie 1:ssä sijaitsevan hallin ostamisesta. Kaupan kohteena on maanvuokraoikeus kiinteistöön ja omistusoikeus sillä sijaitseviin rakennuksiin ja rakennelmiin. Rakennuksiin on tehty kuntoarvio Promen Oy:n toimesta. Kauppahinta on reilut 4,6 miljoonaa euroa, jonka määrittelyssä on hyödynnetty asiantuntija-arvioita.

Tiistai-illan kaupunginvaltuuston kokouksessa Oulaisten kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy kauppakirjan ja maksaa kauppahinnan esitetyssä muodossa sekä valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään kauppakirjaan teknisiä korjauksia, mikäli sellaisiin ilmenee tarvetta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi esityksen.

Teollisuushallin osto on osa suurempaa kokonaisuutta ja merkittävää investointia kaupungin elinvoiman kehittämiseksi. Ennen kaupunginvaltuuston kokousta oli valtuustoseminaari, jonka vuoksi kokouksen ja suoran lähetyksen aloitusta täytyi myöhäistää tunnilla. Valtuustoseminaari vei enemmän aikaa kuin oli suunniteltu, mutta tämä oli tärkeää, jotta merkittävä kokonaisuus saatiin esiteltyä perusteellisesti ennen päätöksentekoa. Kaupunginvaltuuston päätöksen myötä kaupunki ostaa hallin myöhemmin perustettavan yhtiön Oulaisten Teollisuuskiinteistö Oy:n lukuun. Yhtiön toimialana olisi omistamiensa ja vuokraamiensa teollisuus- ja liiketoimitilojen edelleen vuokraaminen.

Kaupan kohteena olevan teollisuushallin koko on noin 11 500 neliömetriä. Lisäksi Oulaisten Teollisuuskiinteistö Oy toteuttaisi hankittavaan teollisuushalliin laajennuksen, jolloin hallikokonaisuus tulisi valmistuessaan olemaan noin 21 200 neliötä. Tämän kokonaisuuden Oulaisten Teollisuuskiinteistö Oy tulee edelleen vuokraamaan teolliseen käyttöön. Tulevaa vuokralaista koskevat tiedot ovat toistaiseksi liikesalaisuuden piirissä, mutta kyseessä on merkittävä toimija ja pitkä, lähtökohtaisesti 25 vuoden vuokrasopimus, jonka vakuuksista ja muista ehdoista on neuvoteltu asiantuntijoita apuna käyttäen.

Takaisin Jutut -sivulle