Kuinka vetovoimainen Oulainen on? – osallistu kyselyyn

Oulaisten kaupunki on mukana 57 seutukaupungille toteutetussa vetovoimatutkimuksessa. Kaupunkien asukkaille suunnatun kyselyn avulla autetaan kaupunkeja kehittämään niiden tunnettuutta ja vetovoimaa. Kaupunginhallitus teki viime viikolla päätöksen, että Oulainen tilaa tutkimuksesta kuntakohtaisen raportin, joka antaa tietoa paikkakunnan kovista ja pehmeistä vetovoimatekijöistä.

”Olemme mukana tutkimuksessa, koska haluamme tietää missä mennään ja mitä mieltä kuntalaiset Oulaisista ovat. Me kaikki tiedämme some-keskustelut, joissa kannetaan huolta siitä, miten täältä muuttaa koko ajan väkeä pois. Nyt kuntalaisille avataan mahdollisuus kertoa mitä mieltä he ovat. Näitä tietoa voimme sitten hyödyntää esimerkiksi tulevassa kaupungin strategiapäivityksessä. Tämä on myös tapa osallistaa kuntalaisia”, kertoo kaupunginjohtaja Riikka Moilanen.

Kovat vetovoimatekijät tarkoittavat tietoa esimerkiksi kaupungin palveluista, talouskehityksestä ja väestömäärästä. Pehmeät vetovoimatekijät puolestaan kertovat siitä, mistä millaisia mielikuvia ihmisillä on Oulaisista ja millainen alueen asukasprofiili on, miksi nuori muuttaa kaupungista pois tai palaa vuosien päästä sinne takaisin. Kyselyssä kysytään myös mielipidettä naapurikunnista.

Riikka Moilanen toivoo, että kyselyyn ottaisivat osaa mahdollisimman eri-ikäiset ihmiset. Tällä tavalla saadaan tietoa, jota voidaan vertailla verrokkikuntien kanssa.

Vetovoimakyselyyn voi vastata helmikuun 28. päivään saakka. Vastaaminen vie aikaa noin 5 minuuttia. Kyselyyn pääsee tästä.
Takaisin Jutut -sivulle