Oulaistelaislähtöinen Anna Elina Isoaro ehdolla lastenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi

Oulaistelaislähtöinen Anna Elina Isoaro (oik.) ja helsinkiläinen Mira Mallius kirjoittivat lastenkirjan nimeltä Kaksi tätiä nimeltä Veera, joka on ehdolla tämän vuoden lastenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Kuva: Otto Virtanen/WSOY

Oulaistelaislähtöinen runoilija ja lastenkirjailija Anna Elina Isoaro ja helsinkiläinen lastenkirjailija ja kuvittaja Mira Mallius ovat ehdolla tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi kirjallaan: Kaksi tätiä nimeltä Veera.

Kaksi tätiä nimeltä Veera kertoo kahdesta erilaisesta tädistä ja kolmesta erimuotoisesta perheestä. Tekijäkaksikko nostaa teoksessaan esille lapsettomat ja erilaisten elämäntyylien iloisen kirjon. Kummallakaan tädillä ei ole omia lapsia, ja molemmilla on siihen omat syynsä. Niin lapsista kuin tädeistäkin on hauskaa viettää aikaa yhdessä ja olla osa toistensa elämää.

Finlandia-raati luonnehtii teosta seuraavasti:

”Kirja kuljettaa keittiön pöydästä erilaisten ihmisten koteihin ja elämään. Tarina on fantastisen oivaltava ja polveileva, mutta samalla selkeä. Kieli on elävää ja kaunista. Teoksen kuvamaailma on omaperäinen ja irrotteleva, sommittelut ovat hienoja ja sävykokonaisuus on kaunis. Myös taitto ansaitsee kiitosta, jokainen aukeama on pohdittu kokonaisuus. Teos on rakentava ja ajatuksia herättävä lukukokemus.”

Anna Elina Isoaro asuu tätä nykyä Akaassa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja on toiminut muun muassa sanataideopettajana ja kirjallisuuden läänintaiteilijana. Helsingissä asuva Mira Mallius on puolestaan koulutukseltaan ja entiseltä ammatiltaan vaatesuunnittelija.

Isoaro ja Mallius ovat julkaisseet aiemmin yhdessä kuvakirjan Sinä yönä tuli talvi, joka voitti Botnia-kirjallisuuspalkinnon vuonna 2021 ja jonka käännösoikeudet on myyty kolmeen maahan.

Takaisin Jutut -sivulle