Oulaistelaislähtöinen Antti Kalapudas palaa Ouluun

Kalapudas siirtyy keltamustien vahvuuteen Jypistä.

Oulun Kärpät on solminut kevääseen 2023 ulottuvan sopimuksen hyökkääjä Antti Kalapudaksen kanssa. Kalapudas siirtyy keltamustien vahvuuteen JYPistä, missä hän on kuluvalla kaudella ollut joukkueensa toiseksi kovin pistemies tehoin 5+22=27.

25-vuotias keskushyökkääjä on saanut ensimmäiset kiekko-oppinsa Oulaisten Huimassa. Kaudella 2011-2012 hän siirtyi Ylivieskan Jääkarhuista edustamaan Kärppiä ollessaan 15-vuotias. Juniorivuosinaan ”Kalis” tahkoi Kärppien riveissä huimia tehopistelukemia kausi toisensa jälkeen. 2013–2014 hän oli Kärppien A-nuorten paras syöttäjä tehoilla 21+38=59 ja jakoi tuolloin joukkueensa sisäisen pistepörssin voiton Sebastian Ahon kanssa.

Kesäkuussa 2014 Kalapudas teki kolmivuotisen Liiga-sopimuksen Kärppiin, mutta pelasi tuolloin alkavan kauden lainalla Mestis-joukkue Kajaanin Hokissa. Miehen Liiga-debyytti nähtiin syksyllä 2015.

Kauden 2016-2017 päätteeksi Kalapudas siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Vaasan Sportiin, ja joulukuusta 2019 lähtien hän on edustanut JYPiä. Kalapudas on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuosimallia 2016.

”Hieno homma, että saatiin Antti takaisin kotiin. Ollaan koko ajan haettu hyökkäykseen vahvistusta ja nyt saatiin tuttu pelaaja, joka on tälläkin kaudella tehnyt hyvin tulosta Liigassa. Uskomme, että hän pystyy auttamaan joukkuetta tuloksenteossa kevään aikana. Oli äärimmäisen hienoa huomata, kun lähdettiin viemään sopimusprosessia eteenpäin, että Antti on innoissaan tästä ja haluaa todella tulla takaisin Kärppiin, ”iloitsee Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho seuran tiedotteessa.

Kalapudas myöntää, ettei syntynyttä sopimusta tarvinnut kauaa pohtia. Asiat etenivät lopulta hyvin nopealla aikataululla, ja Kalapudas nähdään Kärppien kokoonpanossa jo heti perjantain vierasottelussa KalPaa vastaan.

”Olen kiitollinen JYPille, että antoivat mahdollisuuden tähän siirtoon. Kärpissä on paljon entuudestaan tuttuja pelikavereita, mikä osaltaan varmasti helpottaa sisääntuloa. Innoissani odotan, että pääsen pukemaan jälleen kärppäpaidan ylleni”.

Viisi edellistä vuotta ovat Kalapudaksen mukaan kasvattaneet miestä henkisesti. Pelaajana Kalis kokee olevansa pääpiirteittäin samantyylinen kuin edellisen kerran Kärppiä edustaessaan keväällä 2017.

”Tietenkin kokemusta on tullut lisää ja kehitystä tapahtunut. Uskonkin tulevani parempana versiona takaisin. Vahvuuteni ovat hyökkäys- ja ylivoimapelaamisessa. Pyrin luomaan paikkoja sekä ketjukavereille että itselleni”.

Takaisin Jutut -sivulle