Oulaistelaispainija Joona Vuoti EM-kisoihin – otteluita voi seurata suorana netistä

Oulaistelainen painija Joona Vuoti, joka edustaa Vieskan Voimaa, sai halutun ja kilpaillun paikan vapaapainin Euroopan-mestaruuskilpailuihin. EM-turnaus järjestetään Saksan Dortmundissa 28.06.-04.07.2021 välisenä aikana. Kyseessä on junioreiden turnaus, jossa painivat naiset ja miehet niin, että naisten lajina on vapaa ja miesten lajina kreikkalais-roomalainen ja vapaapaini.

Vapaata painivalle Vuotille EM-kilpailut ovat ensimmäiset, sillä viime kausiin on kuulunut epäonnea muun muassa loukkaantumisten muodossa. Koronapandemia lopetti painitoiminnan pitkiksi ajoiksi ja vaikeutti myös tärkeiden näyttöjen antamista. Myös nyt käytävät EM-kilpailut peruttiin jo kerran. Paikkaa kisakoneeseen tuli jännittää pitkään.

Vapaapainin osalta miesten joukkuessa on neljä painijaa. Kreikkalais-roomalaisen joukkueessa on viisi miestä ja lisäksi mukana on kaksi naispainijaa.

Vuotin kisakunto on hyvä ja turnaukseen valmistautuminen aloitettu. Vuoti treenaa ja käy töissä Helsingissä ja päivittäiseen ohjelmaan kuuluukin työn ja treenien tasapainottaminen ja sopiva määrä lepoa. Lisäksi EM-kilpailuihin valmistautumiseen kuuluu muun muassa valmistava leiritys. Harjoittelua on kisoja kohden kevennetty, mutta intensiivisyyttä nostettu ja näin haetaan sopivaa vireystilaa tärkeisiin otteluihin. Vuotin sarjana turnauksessa on 79 kg.

Syksyllä Vuotilla on edessä armeijan urheilukoulu, jonka kesälajien IV/21 urheilijoiden joukossa paikka varmistui jo aiemmin keväällä. Ylioppilastutkinto on niin ikään nyt plakkarissa ja seuraavat viikot suunnitelmissa on puhtaasti keskittyminen turnaukseen ja siellä odottaviin matseihin.

Vuotin otteita molskilla voi seurata netissä osoitteessa uww.org/event/european-championships-26 . Ensimmäiset ottelut ovat heti turnauksen avajaispäivänä eli maanantaina 28.6. ja sarjan finaalit käydään tiistaina 29.6.

Takaisin Jutut -sivulle