Oulaisten karaokekerho juhlistaa 25-vuotista taivaltaan konsertilla

Oulaisten karaokekerho juhlistaa 25-vuotista taivaltaan konsertin muodossa sunnuntaina 15.10. Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitoksen Satakielisalissa. Konsertin nimi on Karaoken vuosikymmenet. Laulut esitetään aivan ainutlaatuisella tavalla rakennetulta lavalta, karaokebaarista käsin.
”Puitteet ovat aivan erilaiset kuin mitä Oulaisissa on totuttu aikaisemmin näkemään. Konsertti lähtee liikkeelle 80–90-luvulta, ja tarinassa tulee vuosikymmenten kirjo hyvin esille. Mukana on monenlaisia artisteja. Sieltä kapakkaympäristöstähän kaikki on aikoinaan lähtenyt liikkeelle ennen kotikaraoken tuloa”, kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Jonna Partala.
Juhlakonsertin juontamisesta huolehtii Pohjois-Suomen oma imitaattorilahjakkuus, Ari Kettukangas. Jonna Partalan mukaan hänelle on annettu varsin vapaat kädet illan vetämiseen.
”Se on yhtä suuri jännityksen paikka meille järjestäjillekin, että mitä Ari siellä lavalla keksii”, tunnustaa Jonna Partala hymy suupielessä.

Oulaisten karaokekerho on perustettu 3.8.1998 ja on tänä päivänä yksi Suomen vanhimpia edelleen aktiivisesti toimivia yhdistyksiä. Perustajajäseniä ovat Pirjo ja Paavo Oja, Veikko Mäyrä, Pentti Karhu ja Jouko Törmälä. Heistä Veikko Mäyrä on mukana myös tässä konsertissa. Kerhosta muistellaan, että toiminta käynnistyi vuokralaitteilla ja vetäjällä Väinölän rannassa, mutta heti kun yhdistyksen rahatilanne salli, hankittiin omat laitteet ja aloitettiin kartuttamaan omaa levyvalikoimaa. Muutaman Kinokulmassa vietetyn vuoden jälkeen kerho muutti vuonna 2014 ensimmäisiin omiin tiloihin entiseen Pyhäjokiseudun kirjapainoon, jossa lauluharrastusta oli mahdollisuus toteuttaa päivittäin liikkeiden aukioloaikojen ulkopuolella.
Vuonna 2015 Oulaisten karaokekerho heitti vanhat levynsä romukoppaan ja siirtyi käyttämään tietokonepohjaista MelPlayer-järjestelmää. Se on edelleen käytössä Singan rinnalla. Nykyisiin tiloihin torin laidalle kerho muutti keväällä 2021. Parasta nykyisissä tiloissa on sijainnin lisäksi se, että siellä laulamisen harrastaminen on mahdollista 24/7.
Oulaisten karaokekerho rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla, karaokekeikoilla, tanssikeikoilla, konserteilla sekä karaokepohjilta että orkesterisäestyksellä, haettavilla avustuksilla ja erilaisilla tapahtumilla.
”Teemme paljon yhteistyötä myös Oulaisten kaupungin ja seurakunnan kanssa. Jäsenistöllä on mahdollisuus osallistua niin halutessaan kaikkiin näihin ja lisäksi vuosittain pidettäviin erilaisiin koulutuksiin ja yhteisiin tapahtumiin. Myös matkoja on vuosien mittaan yhdessä tehty sekä koti- että ulkomaille”, kerholta kerrotaan.
Oulaisten kaupungin kulttuuripalkinnon karaokekerho sai vuonna 2019. Yhdistys on osallistunut joukkuekaraoken SM-kisoihin ainakin yhdellä joukkueella viime vuodet ja vuonna 2019 se oli näistä myös järjestysvastuussa. Kerholaiset osallistuvat myös erilaisiin laulukilpailuihin itsenäisesti ja niistäkin menestystä on tullut kivasti.

Jonna Partala kertoo olleensa mukana Oulaisten karaokekerhossa vuodesta 2018 lähtien. Hän on tykännyt laulaa lapsesta saakka ja omaa muun muassa kuorotaustan.
”Kangasniemen Oilia saan kunnian kiittää siitä, että aikoinaan liityin kerhon jäseneksi. Toimin kerhossa aktiivisesti ja olen yksi tapahtumaryhmän jäsenistä”.
Jonna Partala tykkää laulaa karaokea omaksi sekä muiden iloksi. Parasta harrastuksessa on tuntea musiikin voima ja mielihyvän tunne, joka välittyy laulajan ja yleisön välillä.
”Karaoke on hyvä keino luoda hyvää ilmapiiriä. Tykkään laulaa suomalaista musiikkia. Se voi olla iskelmää, poppia, hengellistä tai raskaampaa. Lauluvalinta riippuu paljon myös omasta fiiliksestä”, kertoo Jonna Partala ja toivoo, että nuoretkin laulajat tulevat rohkeasti karaokekerhon toimintaan mukaan.
Oulaisten karaokekerhon 25-vuotisjuhlakonserttiin voi ilmoittautua ennakkoon Veikko Mäyrälle tai Merja Kravulle 13.10. mennessä. Lippuja konserttiin on tarjolla tapahtuma-aikaan myös ovelta.

Takaisin Jutut -sivulle