Oulaisten kaupungin Avainteko-palkinto Leden Group Oy:lle

Leden Group Oy on kansainvälinen metalli- ja sähkötekniikan sopimusvalmistaja, joka prosessoi ohutlevyä sekä perinteisillä että uusilla, kasvavilla toimialoilla. Kuva: Leden Group Oy

Oulaisten kaupungin vuoden 2023 Avainteko-palkinto myönnettiin Leden Group Oy:lle. Palkinto luovutettiin 13.12. ennen kaupunginvaltuuston kokousta Oulaisten kaupungintalolla. Palkinto myönnettiin merkittävästä toiminnasta ja panostuksesta Oulaisten elinvoiman ja vetovoiman kehittämiseksi. Leden Group Oy on kansainvälinen metalli- ja sähkötekniikan sopimusvalmistaja, joka prosessoi ohutlevyä sekä perinteisillä että uusilla, kasvavilla toimialoilla. Kasvua yhtiö hakee erityisesti sähkön varastointijärjestelmiin ja akkuteknologiaan liittyvästä, vaativasta valmistamisesta ja kokoonpanosta.

Kasvunäkymät näillä aloilla ovat merkittäviä globaalin sähköistymisen megatrendin ja vihreän energian lisääntymisen vuoksi. Leden Group Oy investoi Oulaisiin vuonna 2024 35 miljoonalla eurolla uusinta teknologiaa ja Pohjois-Euroopan moderneimman ohutlevytuotannon keskuksen.

”Oulaisten kaupunki iloitsee Leden Group Oy:n tulosta! Investoinnit, uudet työpaikat ja Leden Groupin kasvutavoite antavat Oulaisten kaupungille suuria mahdollisuuksia. Halli-investointi on kaupunkimme historian suurin investointi ja tämä on osoitus vahvasta luottamuksesta yritystä ja sen liiketoimintaa kohtaan. Avainteko-palkinto kuuluu ehdottomasti Leden Group Oy:lle osoituksena merkittävästä toiminnasta ja panostuksesta Oulaisten elinvoiman ja vetovoiman kehittämiseksi. Leden Group Oy:n muutto Oulaisiin vahvistaa ja monipuolistaa entisestään kaupungissa toimivaa teollisuuden toimialaa. Onnittelemme Leden Groupia Avainteko-palkinnosta ja toivotamme yrityksen ja sen kaikki työntekijät tervetulleiksi Oulaisiin”, iloitsee kaupunginjohtaja Riikka Moilanen.

”Oulaisten kaupunki on antanut vahvan tuen Ledenin tehdasinvestoinnin toteuttamiselle. Meillä syntyvät mainiot edellytykset luoda yhdessä elinvoimaa niin yhtiölle kuin Oulaisten kaupungillekin. Ledenillä on selkeä kasvustrategia, ja Oulaisten uusi tehdas on ratkaisevassa roolissa sen toteuttamisessa. Uusi tehdas on paitsi viihtyisä työpaikka, myös Pohjois-Euroopan modernein sopimusvalmistustehdas. Tehdasinvestointi luo vahvistuvien työllisyysnäkymien lisäksi kaupunkiin edellytyksiä olla mukana vihreän energian siirtymässä ja akkuteollisuuden vahvassa kasvuimussa”, kertoo Leden Group Oy:n toimitusjohtaja Jukka Haapalainen.

Takaisin Jutut -sivulle