Oulaisten kaupunki hävisi oikeustaistelun – lähihoitajalle raskaussyrjinnästä lähes 100 000 euron korvaukset

Oulaistelaisen lähihoitajan ja Oulaisten kaupungin välinen oikeudenkäynti koskien yli kolme vuotta sitten tapahtunutta raskaussyrjintää Oulaisten kotihoidossa on tullut päätökseensä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun oulaistelaisnainen oli toiminut Oulaisten kotihoidossa pitkäaikaisena sijaisena, naisen itsensä mukaan hän oli silloin talossa pisimpään työskennellyt sijainen ja jäi loppuvuodesta 2019 äitiysvapaalla. Joulukuussa 2019 kotihoitoon etsittiin vakituisiin työsuhteisiin lähihoitajia. Nainen päätti hakea paikkaa.

”En kuitenkaan saanut sitä, vaan edelleni meni paljon vähemmällä kokemuksella olevia hoitajia, jotka saivat vakituisen työn. Lisäksi kotihoito palkkasi lisää määräaikaisia samoihin työtehtäviin ja minut jätettiin vaille uutta sopimusta”, nainen kertoo.
Lähihoitajanainen ei jäänyt tuleen makaamaan vaan otti yhteyttä ammattiliittoon, joka alkoi ajaa asiaa eteenpäin. Naisen mukaan kaupunki ei alkanut hänen kanssaan minkäänlaiseen yhteistyöhön, vaan edessä oli käräjille meno kesäkuussa 2022.
Käräjäoikeus velvoitti tasan vuosi sitten kaupungin maksamaan naiselle työsuhteen perusteettomasta päättämisestä 15 409,41 euroa, irtisanomisajan palkkaa 2969,77 euroa ja 15 000 euroa naisten ja miesten tasa-arvosta annetun lain mukaisena hyvityksenä. Lisäksi kaupungille mätkähti maksettavaksi naisen oikeudenkäyntikulut 29 171,38 euroa sekä työllisyysrahastolle 6188,91 euroa, koska hän joutui olemaan työttömänä tämän jälkeen.

Oulaisten kaupunki valitti päätöksestä hovioikeuteen, mutta joutui lopulta jälleen maksajaksi. Työsuhteen perusteettomasti päättämisestä naiselle korvattiin 11 598,74 euroa, työllisyysrahastolle 4600 euroa ja syrjinnästä 12 500 euroa korkoineen. Muut korvaukset pysyivät samoina.

Takaisin Jutut -sivulle