Oulaisten näkövammaisten kerho kaipaa uusia jäseniä

Oulaisten näkövammaisten kerho kärsii väen vähyydestä. Kerhon vetäjä Ulla Hämäläinen kertoo, että tällä hetkellä yhdistyksen tilaisuuksissa käy 8 – 16 ihmistä.
”Talven aikana meiltä kuoli kolme jäsentä, ja nuoret eivät ole tulleet kerhotoimintaan mukaan. En tiedä, mikä siihen on syynä, sillä tiedän, että Oulaisissakin on paljon näkövammaisia ihmisiä”, toteaa Ulla Hämäläinen.

Näkövammaisten kerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai kello 12 Penttilän talolle. Rupattelun ja kahvittelun lomassa jäsenet pelaavat suosittua bingoa.
Tämän lisäksi porukka tekee päivän retkiä ympäristökuntien kohteisiin.
”Olemme käyneet esimerkiksi Kierikkikeskuksessa ja Kalajoella. Kesäkuussa aiomme mennä katsomaan Ranualle jääkarhuja. Taukokankaalla meillä on virkistyspäivä ja joka vuosi syömme yhdessä joulupäivällisen. Parina vuonna olemme käyneet jalkahoidossa”.

Oulaisten näkövammaisten kerhoon kuuluu näkövammaisia laidasta laitaan. On niitä, jotka näkevät enää vain hahmoja ja niitä, joiden silmiä korjataan koko ajan. Ulla Hämäläinen itse kuuluu siihen osaan porukkaa, joka käyttää silmälaseja, muttei kärsi näkövammasta. Hämäläinen on neljäs vetäjä reilun 20 vuoden aikana Oulaisten näkövammaisten kerhossa.
”Mieheni on näkövammainen ja lupautui aikoinaan vetämään kerhoa ja minä lupauduin auttamaan häntä. Tarmo ei ole kuitenkaan jaksanut käydä kerhossa enää pitkään aikaan, joten vetovastuu siirtyi minulle”.
Ulla Hämäläinen on ollut Oulaisten näkövammaisten kerhon johdossa noin 10 vuotta. Hän tunnustaa, että jos joku nuorempi on halukas ottamaan vetovastuun itselleen, ei hän pane sitä pahakseen.

Kerhon pyörittämisessä riittää sopivasti tekemistä. Kerhon pitää muun muassa pitää kaupungille kirjanpitoa tapahtumista. Ulla Hämäläinen kertoo, että näkövammaisten kerho vastaanotti vuosituhannen vaihteessa testamenttilahjoituksen, jonka turvin yhdistyksen toimintaa on voitu pyörittää.
”Kaupunki on sijoittanut testamentin varat ja se on tuottanut ihan hyvin. Uskoisinpa, että meidän toimintamme olisi loppunut jo kauan aikaa sitten ilman tätä lahjoitusta”, toteaa Ulla Hämäläinen.

Takaisin Jutut -sivulle