Oulaisten Neste avaa sähköautojen latausaseman

Oulaisten Nesteen yrittäjä Veli Tuomikoski toivoo latausaseman tuovan huoltoasemalle lisää ruokailijoita.

Oulaisten Nesteen pihalle nousee kaupungin ensimmäinen sähköautojen latauspiste. Se sijaitsee huoltoaseman asutusalueen puoleisella reunalla, nestekaasukaappien vieressä. Yrittäjä Veli Tuomikoski kertoo, että työt aloitettiin tiistaina kaapeleiden maahan kaivamisella. Valmista kaiken pitäisi olla lähiviikkojen aikana. Aiemminkin latauspiste olisi voinut Nesteen pihalle ilmestyä, mutta laitteiden saatavuudessa on ollut kovan kysynnän takia haasteita.

Veli Tuomikoski toteaa, että he päättivät hankkia latausaseman, koska sen perään niin monet asiakkaat kyselivät.

”Kantatiellä on valtava liikenne ja sen joukossa liikkuu paljon myös sähköautoja”.

Oulaisten Neste tekee sähkölatausaseman hankinnassa yhteistyötä Vaasan Sähkön kanssa. Kulujen jakaminen on tarpeen, sillä investoinnin suuruus on noin 60 000 euroa. Veli Tuomikoski kertoo, että ennen kuin asemaa voitiin alkaa pihalle rakentaa, sinne piti tehdä muutamia teknisiä muutostöitä.

”Elenian muuntaja kävi liian pieneksi, joten se piti vaihtaa isompaan. Lisäksi rakensimme uuden liittymän muuntajakaapilta latausasemalle”.

Veli Tuomikoski tunnustaa, että pelkästään lautauksilla tämä investointi ei maksa itseään takaisin. Odotukset onkin ladattu huoltoaseman sisäpuolen palveluihin.

”Se mitä odotan, on että saamme nyt ruokailevia asiakkaita enemmän. Latauksessa menee noin tunti, jonka aikana ehtii hyvin syömään”.

Oulaisten Nesteen uuteen sähköautojen latausasemaan tulee yksi 50 kilowatin pikalatauspaikka sekä lähinnä hybridiautoille tarkoitetut kaksi 22 kilowatin latauspaikkaa. Latausasemalla voi siis ladata kolme ajoneuvoa yhtä aikaa.

Veli Tuomikoski on viihtynyt alalla jo lähes 30 vuotta. Hän muistelee aloittaneensa työuransa Markku Virkkalan alaisuudessa vuonna 1986 Esso-asemalla. Nykyisen Nesteen ensimmäisen bensalitran hän möi vuonna 1992 rakennuksen valmistuttua. Tämän jälkeen hän työskenteli Haapajärvellä Esso-huoltoaseman yrittäjänä noin 20 vuotta, kunnes kahdeksan vuotta sitten otti Oulaisten Nesteen haltuunsa. Eikä hän kertomansa mukaan osaa huoltoaseman pitoa lopettaa, koska se on vain niin mukavaa puuhaa.

”Minulla on niin mukava henkilökunta ja kanta-asiakkaat. Eihän täältä osaa pois pysyä”.

Lisäsyytä hymyyn on aiheuttanut mennyt kesä, joka oli Tuomikosken mukaan myynnillisesti todella hyvä.

”Kotimaan matkailu on lisääntynyt ja se näkyy myös meillä, niin polttoaine- kuin sisäkaupassa. Mutta olihan se ensimmäinen koronakevät todella kauhea, kun liikenne loppui yhdessä yössä ja liikevaihto putosi puoleen. Tämä kevät ei ollut onneksi enää niin paha, vaikka korona alkoikin taas levitä. Touko-, kesä- ja heinäkuu ovatkin sitten olleet aivan loistavia”.

Monet ovat olleet ne kerrat, kun Veli Tuomikoski on seurannut työhuoneensa ikkunasta, kuinka kantatien ja Haapavedentien risteyksessä on peltiä rytissyt oikein kunnolla. Mutta eipä rytise enää. Kiitos viime vuonna ilmestyneiden liikennevalojen.

”Antaahan se Oulaisista kaupunkimaisen tunnelman, kun meillä on liikennevalot. Toki ympyrä olisi ollut vielä parempi, koska silloin liikenne olisi soljunut paljon jouheammin”.

Takaisin Jutut -sivulle