Oulaisten R-kioski jakoi hyvää

Oulaisten Huiman P13-joukkueen joukkueenjohtaja Riikka Finni (keskellä) vastaanotti Oulaisten R-kioskin kauppiaalta Kaija Ainassaarelta 1000 euron lahjoituksen. Mukana lahjoitusta vastaanottomassa olivat myös joukkueen pelaajat (nimet satunnaisessa järjestyksessä) Robert Aho, Vilho Rautio, Milja Niskanen, Emilia Kämäräinen, Miko Haapakangas ja Perttu Ojala. Kuva Aleksi Olli

Ärrä tekee hyvää -ohjelma on auttanut monia paikallisia seuroja ja yhdistyksiä vuodesta 2018 lähtien. Kolmen kuukauden välein kymmenen kioskia, jotka ovat parhaiten kehittäneet välipalojen myyntiä, pääsevät lahjoittamaan valitsemalleen kohteelle 1000 euroa.

Tämä oli Oulaisten R-kioskin kauppiaalle Kaija Ainassaarelle nyt ensimmäinen kerta Oulaisissa, kun hän pääsi jakamaan tonnin lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

”Vuoden verran olen vetänyt ärrää täällä Oulaisissa ja nyt vihdoin tärppäsi. Ylivieskan myymälässä lahjoituksia on annettu kahdesti”, toteaa Oulaisten lisäksi Ylivieskan ärrää vetävä Kaija Ainassaari.

Ainassaaren mukaan Ärrä tekee hyvää -ohjelma on hyvä kannustin, jonka avulla voi kilpailla itseään vastaan. Samalla kauppias näkee, missä asioissa myymälää tulee kehittää.

Kaija Ainassaari valitsi Oulaisissa lahjoituskohteeksi Oulaisten Huiman P13-joukkueen.

”Jääkiekko ja uinti ovat sydäntäni lähellä, mutta niihin kohteisiin olen luovuttanut tonnin jo aikaisemmin. Nyt ajattelin yleisurheilua ja jalkapalloa. Kävin googlaamassa joukkueita ja sitä kautta päädyin Oulaisten Huiman P13-joukkueeseen”, perustelee Ainassaari valintaansa.

Kun Kaija Ainassaari soitti P13-joukkueen edustajalle, oltiin puhelimen toisessa päässä aluksi aivan hiljaisia.

”Sitten sieltä sanottiin, että miten tämä voi olla mahdollista, kun yleensä sitä rahaa pitää olla kerjäämässä”, nauraa Kaija Ainassaari.

P13-joukkueen joukkueenjohtaja Riikka Finnin mukaan rahalahjoituksen saaminen oli heille todellakin suuri yllätys.

”Ekana tuli mieleen, että miksi juuri me. Mutta olihan tämä todella mahtava juttu. Olimme vasta joukkueen kanssa katsomassa Helsingissä Huuhkajien ottelua ja nyt oli puhetta, että olisi mukava päästä käymään joskus Barcelonassa peliä katsomassa, jos saamme sitä varten rahaa kerättyä. Tämä lahjoitus onkin hyvä pesämuna sitä matkaa varten”, hymyilee Riikka Finni.

Oulaisten Huiman P13-joukkue yhdistyi tälle kaudelle Haapaveden Folkin 09-joukkueen kanssa. Pelit aloitettiin alimmasta kolmossarjasta, jonka joukkue voitti ja nousi sen vuoksi kakkossarjaan. Siellä pelit kovenivat, koska monella vastustajalla oli riveissään vuotta tai kahta vanhempia pelaajia.

”Meillä taas on enemmän 2010 syntyneitä pelaajia. Fyysisyys näkyi peleissä välillä. Siihen nähden pelit menivät hyvin ja kehitystä tapahtui”.

Ensi kautta kohti joukkue tähtää positiivisin mielin. Talvella ryhmä ottaa ensi kertaa osaa futsaliin, jossa joukkue pelaa suoraan ykköslohkossa.

”Kova jenkka siitä on tulossa, mutta emme katsele niinkään sijoituksia, vaan ajattelemme asiaa kehityksen näkökulmasta”, Finni painottaa.

Takaisin Jutut -sivulle