Oulaisten Sulan Antti Vikström hankki kisalipun olympialaisiin

Oulaisten Sulkaa edustava jousiampuja Antti Vikström käytti viimeisen oljenkortensa ja hankki Suomelle paikan Tokion olympialaisten jousiammuntakilpailuihin. Pariisissa käyty olympiakarsintaturnaus päättyi Vikströmin osalta lopulta hienoon kolmanteen sijaan. Paikkoja jaettiin henkilökohtaisessa kilpailussa vain yksi maata kohti. Kilpailussa oli mukana 148 kilpailijaa.

Paikka olympiakoneeseen ei tullut Antti Vikströmille helpoimman tien kautta. Ensimmäinen kierros sujui vielä voitokkaasti, mutta tämän jälkeen hän joutui uusintanuolelle 1/24 ottelussa Ruotsin Kaj Sjöbergiä vastaan. Sama kuvio toistui 1/16 ottelussa Hong Kongin Sum Cheungia vastaan.

Antti Vikström pystyi kuitenkin voittamaan uusintanuolet ja eteni olympialaisten kannalta ratkaisevaan otteluun Sveitsin Florian Faberia vastaan. Se alkoi suomalaisen komennossa pisteisiin 4-0 saakka, jonka jälkeen oli sveitsiläisen vuoro tasoittaa peli 4-4:ään. Ratkaisevan sarjan Vikström voitti pistein 26-25, ja paikka Tokioon oli varma.

Käy katsomassa Suomen Jousiampujain Facebook-tilillä olevalta videolta, kuinka Antti Vikström reagoi, kun tieto olympiapaikan varmistumisesta hänelle tuli.

Juttua päivitetty 22.6.2021 kello 15:06

Takaisin Jutut -sivulle