Oulaisten työllisyyspalvelut saman katon alle

Työllisyyspäällikkö Sari Vierimaa muistuttaa, että työllisyyspalvelukeskus Portissa voivat asioida myös työnantajat ja yrittäjät.

Oulaisten Sampsankadulla aloitti toimintansa kesäkuun alussa työllisyyspalvelukeskus Portti. Uusien tilojen tarkoituksena on saattaa kaikki alueen työllisyyspalvelut saman katon alle. Ajatus paikallisten toimijoiden yhteenliittymästä syntyi viime vuonna, jolloin Oulaisissa käynnistyi kaupungin oma työllisyyshanke.  Hankkeen kohderyhmää ovat kaikenikäiset oulaistelaiset työttömät ja sen toiminta-aika on vuoden 2023 toukokuun loppuun saakka.

Samoihin aikoihin työllisyyshankkeen kanssa alkoi Jokilaaksojen työllisyyskokeilu, jossa Oulaisten lisäksi mukana ovat Kalajoki, Ylivieska, Alavieska ja Merijärvi. Työllisyyskokeilun asiakkaina ovat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiosidonnaiseen päivärahaan, kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat, maahanmuuttajat ja vieraskieliset.

Nyt sekä Oulaisten oman työllisyyshankkeen että Jokilaaksojen työllisyyskokeilun asiakkaat löytävät kaikki tarvitsemansa palvelut työllisyyspalvelukeskus Portista. Työllisyyspäällikkö Sari Vierimaa kertoo, että Portin palveluvalikoimassa on tarkoitus hyödyntää myös muiden viranomaisten osaamista. Paikan päällä omia neuvontapäiviään järjestävät muun muassa sosiaaliohjaaja, TE-asiantuntija, Kelan edustaja sekä Jelppiverkon työntekijä. Paikan päälle Porttiin voi tulla ilman ajanvaraustakin arkisin kello 9-15.

”Tarkoituksena on tuoda näitä eri toimijoita lähemmäksi asiakasta ja kuntalaisia”.

Työllisyyden hoidon jakamisesta kuntien vastuulle keskustellaan tällä hetkellä valtakunnan tasolla. Sari Vierimaa ei pidä lainkaan poissuljettuna vaihtoehtona sitä, etteikö Oulaisten kokeilusta voisi jäädä kaupunkiin pysyvä toimintamalli.

”Tämä nopeuttaa asiointia ja palvelua voidaan antaa jälleen kasvokkain. Kynnys tulla meille käymään on tehty mahdollisimman matalaksi”.

Sampsankadun remontoidusta kiinteistöistä eivät ainakaan tilat lopu kesken. Aulatilassa riittää avaruutta ja se on sisustettu kodinomaiseksi. Samassa rakennuksessa työllisyyspalveluiden kanssa toimii myös työpaja omine palveluineen.

”Aulatilaa voidaan hyödyntää moniin eri tarkoituksiin. Lisäksi täällä on opetuskeittiö ruokaryhmiä varten sekä neuvottelu- ja taukotila. Nämä tilat antavat mahdollisuuden järjestää erilaisia tapahtumia ja olemme tosi kiitollisia, että Oulainen on panostanut työllisyyden hoitoon tosi isosti”.

Työttömien työnhakijoiden lisäksi työllisyyspalvelu Portti auttaa myös paikallisia työnantajia ja yrittäjiä. Sari Vierimaa iloitseekin, että ensimmäisten kuukausien aikana Portissa on vieraillut palkkatukiasioissa hyvä määrä yrittäjiä. Jatkossa myös uusien yrittäjien kannattaa käydä asioimassa esimerkiksi starttirahahakemusten tiimoilta.

Takaisin Jutut -sivulle