Oulaisten urheilupuistossa valoshow Villi Perjantaina – menossa mukana TalentSuomi-tähti

Perjantai-ilta huipentuu tamperelaisen KorentoArt -ryhmän tuliesitykseen kuulantyöntöalueella. KorentoArtin jäsenistä Antti-Jussi Kortesojan juuret löytyvät Oulaisista. Kuva: Markus Perko

Oulaisten urheilupuisto muuttuu elämykselliseksi ja yllätykselliseksi toiminta-areenaksi syksyisen illan ajaksi Villi Perjantaina 17.9. Villissä ohjelmassa riittää koettavaa kaikille aisteille, kun kuuluttamo muuttuu DJ:n kopiksi ja koko alue on upeasti valaistuna tapahtuman ajan valotekniikan ammattilaisten toimesta. Valotaidetta nähdään myös Jokihelmen opiston taideryhmän installaation muodossa. XOX-tapahtumassa maailmaa voi päästä ihmettelemään myös VR-lasien läpi. 

Ohjelmassa on muun muassa Oulun Lumo-valofestivaalillakin nähty Puolet minussa -UV-maalaustyöpaja. Työpaja on osallistava ja monitaiteellinen kokonaisuus, jossa kävijät pääsevät maalaamaan kasvojaan ja käsiään UV-valaistussa tilassa. Työpaja toimii non stop -periaatteella. Tilaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia kerrallaan. Osallistavan ja monitaiteellisen kokonaisuuden ohjaa oulaistelaislähtöinen Mirka Kortesoja.  

Mukana on myös joukko esiintyviä taiteilijoita. Alueella voit törmätä niin ilmakitaristiin kuin tanssivaan arkkitehtiinkin. Ilmakitaristi Aapo Raution soittotyyli vaihtelee riffeistä progressiivisiin sooloihin. Aapo on noussut kansallisesti tunnetuksi esityksellään TalentSuomi-ohjelmassa. Tanssista kiinnostuneet nuoret saavat halutessaan vinkkejä omien esitysten luomiseen Tiina Sainilalta: Tanssia tiloissa -työpaja kokoontuu kello 18 urheilukentän huoltorakennuksen luona. Tomi Rajala freestyle-graffitityöpajaan voi osallistua kello 19-22 välillä. 

Yllätykselliset performanssit syntyvät hetkessä vuorovaikutuksessa ympäristön ja yleisön kanssa. Ilta huipentuu tamperelaisen KorentoArt -ryhmän tuliesitykseen kuulantyöntöalueella. KorentoArtin jäsenistä Antti-Jussi Kortesojan juuret löytyvät myös Oulaisista. Musiikin tuottajana ja vapaana taiteilijana vaikuttavan Kortesojan suurimpana intohimona on yhdistellä eri taiteen muotoja. 

Myös liikunnalliset aktiviteetit poikkeavat urheilupuiston perinteisestä tarjonnasta. Jalkapallokentällä kuplii, kun Vuokatti Actionin ohjauksessa pääsee pelaamaan bodyzorb-potkupalloa, jossa törmäily on sallittua. Kuplapalloa pelataan ilmalla täytettävien kuplien sisältä. Urheilulajeina on myös mm. potkupallodartsia ja sumopainia.  

Oulaisten nuoriso- liikunta- ja kulttuuripalvelujen yhteistyössä järjestämän tapahtuman ohjelma on suunnattu erityisesti nuorille, mutta monipuolisuudessaan se kiinnostaa varmasti myös muita ikäryhmiä. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy ja kaikki ohjelma on osallistujille maksutonta. Tapahtuma on päihteetön. 

Takaisin Jutut -sivulle