Oulaisten Valovoimalle jälleen Vuoden kuvaajan palkinto

Oulaisten Valovoiman Paula Tavasti on valittu Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n Vuoden kuvaajaksi.
Valinta julkistettiin liiton vuosinäyttelyn avajaisissa Kouvolassa viime lauantaina. Tunnustuksen Tavasti sai kuvasarjastaan ”Työpäivä”, jossa on kuvattu erään perhetutun maatalon emännän työpäivää.
”Viime kesänä ajattelin, että olisi kiva kuvata ihmisiä, jotka on jo lapsesta asti tuntenut. Mutta en kyllä
osannut odottaa, että kuvat noin hyvin pärjäävät vuosinäyttelyssä”, iloitsee Paula Tavasti.
Kun Paula Tavasti kertoi kilpailumenestyksestään itse kuvauskohteelle, oli hänkin iloisesti yllättänyt.
”En kyllä olisi kenellekään muulle suostunut kuvattavaksi, enkä taida sinullekaan enää suostua”, Tavasti nauraa. Ovathan kuvat kuitenkin näytillä Kouvolassa Taidemuseo Poikilossa.
Paula Tavastin mukaan tämän vuoden kisa oli siitä tiukka, että näyttelyyn Poikiloon esille pääsi tilarajoitteista johtuen vain 65 vedosta. Loput näyttelyyn hyväksytyt kuvat ovat digitaalisia.
Vuosinäyttelyyn tarjottiin 2474 teosta 306 kuvaajalta ja 48 seurasta. Näyttelyyn hyväksyttiin 286 teosta 149 kuvaajalta ja 43 seurasta.

Oulaisten Valovoiman kuvaajista näyttelyyn työnsä saivat myös Virpi Flankkila, Anna-Liisa Juhonsalo, Olavi Kurki, Merja Nevasaari, Risto Niemelä ja Jarmo Tyyskä. Viimeksi mainitulle myönnettiin myös kunniamaininta kuvasarjasta Suzie Q1.
Vaikka Oulaisten Valovoima on kooltaan suhteellisen pieni kamerakerho, on sille sadellut viime vuosina
mainetta ja kunniaa Kameraseurojen Liiton kilpailuista. Paula Tavasti on valittu tätä ennen Vuoden nuoreksi kuvaajaksi vuonna 2018, kuten myös Emma Myntti vuonna 2020. Jarmo Tyyskä on puolestaan pokannut Vuoden kuvaajan pokaalin kaksi kertaa vuosina 2004 ja 2019.
Kuvaamisessa Paula Tavastia kiehtoo se, että siinä kuvauksen kohteesta saa parhaat puolet esiin. Tavasti tekee enimmäkseen yritys- ja lehtikuvauksia, mutta muuten valokuvaaminen on hänelle enemmänkin rakas harrastus.
”Valokuvaus on parhaimmillaan luovuutta ja hauskaa ajanvietettä ilman liiallista suunnitelmallisuutta, mielenkiinto säilyy, kun ei ota sitä liian vakavasti”.

Paula Tavastin houkutteli Oulaisten Valovoimaan Jarmo Tyyskä.
”Valovoima kiinnosti, koska tiesin kerhon olevan tämän alueen yksi aktiivisimmista kamerakerhoista. Oulaisten valovoima järjestää viikoittain kerhoiltoja sekä muuta valokuvaukseen liittyvää toimintaa Oulaisissa. Suomen Kameraseurojen Liiton vuosi- ja teemanäyttelyihin osallistuminen on koko kerhon yhteinen asia”.
Paula Tavasti kannustaa kaikkia kuvaamisesta kiinnostuneita tutustumaan kerhon toimintaan, mikäli valokuvaus vähänkään kiinnostaa. Jäseneksi ovat tervetulleita kaiken tasoiset kuvaajat.

Takaisin Jutut -sivulle