Pelastuslaitoksen ohje juhannukseen: Kaveria ei jätetä ja jos otat, et aja

Jokilaaksojen pelastuslaitos toivottaa kaikille alueella juhannusta viettäville turvallista keskikesän juhlaa. Muutama asia on syytä kerrata näin juhlan kynnyksellä. Kaveria ei jätetä, vaan huolehditaan yhdessä, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan. Kokko on osa perinteistä juhannusjuhlintaa ja oikein tehtynä mukava perinne juhannukseen. Ilmatieteen laitoksen tämänhetkisen ennusteen mukaan alueella ei ole juhannuksena metsäpalovaroitus voimassa, joten tänä vuonna kokkojen polttaminen voi siltä osin taas onnistua. Tarkasta voimassa olevat varoitukset aina ennen kokon sytyttämistä. Jos olosuhteet muuttuvat, pitää muistaa, että sytyttäjä vastaa aina tekemisistään eli harkinta paikan, ajan ja olosuhteiden osalta kannattaa tehdä huolella. Metsäpalovaroituksen ajankohtaisen tilanteen voi jokainen tarkastaa esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen internetsivuilta. Avotulesta tulee tehdä ilmoitus pelastuslaitokselle ja siinä välineenä toimii turvakanava.fi –sivusto.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että alkoholi ja liikennevälineet, kuten auto tai vene ovat huonoja yhdistelmiä. Eli jos otat et aja ja jos otatkin, muista kohtuus kaikessa, läheiset huomioiden.

Uimavedet eivät vielä ole lämmenneet kovin korkeisiin lukemiin ja vaikka uiminen on oiva liikuntamuoto, arvioi voimasi ja uimataitosi oikein, jotta harrastus jatkuu vielä juhannuksen

jälkeenkin. Veneillessä pitää muistaa pukea pelastusliivit päälle. Jos näistä vinkeistä huolimatta jotain vakavaa sattuu tai uhkaa sattua, niin pitää soittaa epäröimättä hätänumeroon 112. Soittaminen hätänumeroon on tehty helpoksi maksuttomalla 112-sovelluksella.

Takaisin Jutut -sivulle