Pelastuslaitos sammutellut urakalla tulipaloja

Jokilaaksojen Pelastuslaitoksella oli kiireinen viikonloppu. Tulipaloja syttyi niin Oulaisissa, Haapavedellä kuin Kalajoella. Kuvan tulipalo ei liity tapauksiin. Arkistokuva

Kalajoen Saraluhdantiellä sijaitsevassa tyhjillään olleessa vapaa-ajan asunnon seinärakenteissa syttyi tulipalo varhain maanantaiaamuna. Palokunta sammutti palon alun ja tuuletti tilat. Palo rajoittui syttymiskohtaan ja rakennuksen sisätilat kärsivät savuvahinkoja. Palon syttymissyytä tutkitaan myöhemmin. Omistaja sai tiedon palosta rakennuksessa olleesta hälytysjärjestelmästä.

Haapavedellä syttyi kaupan parkkipaikalla henkilöauto palamaan lauantaiaamuna. Palo sai alkunsa auton moottoritilasta. Pelastuslaitos sammutti palon ja arvioin syttymissyyksi, että palo sai alkunsa oikosulusta. Tulipalossa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Oulaisissa Yrittäjäntiellä sahakiinteistön huoltotilojen kattorakenteissa syttyi kytöpalo perjantaina kello 19.20. Pelastuslaitos sammutti ja raivasi haastavaa kytöpaloa katto- ja seinärakenteissa useiden tuntien ajan. Tehtävästä teki haasteellisen ahtaat ullakkotilat sekä betonirakenteet, joiden väleissä oli palavaa ainesta. Syttyneen rakennuksen vieressä on suuret teollisuustilat, jonka vuoksi raivaus- ja sammutustyö tehtiin pitkän kaavan mukaan. Kohde luovutettiin omistajalle jälkivartioon keskiyöllä ja sitä jatkettiin lauantaille saakka.

Takaisin Jutut -sivulle