Perinteinen loppiaiskonsertti ukrainalaisten hyväksi

Oulaisten seurakunta ja yksinlaulajat Ritva Niemi, Tuula Mannerkorpi, Markku Järvelä, Heidi ja Arto Löppönen järjestivät jouluisen loppiaiskonsertin, jonka tuotto suunnattiin tällä kertaa Kirkon ulkomaanavun kautta Ukrainan auttamiseksi. Vapaaehtoista ohjelmatuloa kertyi mukavat 534,85 euroa.
Konsertti oli hyvä kokonaisuus, joka sisälsi tuttuja joululauluja, kuten En etsi valtaa loistoa ja Kuului laulu enkelten, mutta myös hienoja tuntemattomampia, esimerkiksi Baskilainen kansansävelmä Gabrielin viesti, Sulo Rannan vaeltajan joulurukous sekä T. Nuutisen Marian kehtolaulu Egyptissä. Ohjelmistossa oli myös ukrainalainen kansansävelmä, Halki aikain kaikuu ja useita muita joululauluja. Konsertin säestyksestä vastasivat Heidi ja Arto Löppönen.
Ennen konserttia oli Oulaisissa asuvilla ukrainalaisilla mahdollisuus tutustua seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin lounaan merkeissä. Harmillinen flunssa-aalto oli kaatanut väkeä. Tilaisuus oli pieni ja lämminhenkinen. Paikallaolijat olivat iloisia siitä, että heidät on otettu hyvin Oulaisissa vastaan ja olivat kiitollisia yhteisestä rukouksesta Ukrainan puolesta. Vahva luottamus oli siihen, että vielä palataan kotiin Ukrainaan takaisin. Siihen mekin luotamme ja rukoilemme rauhaa heille ja kaikille muille kotimaastaan paenneille ihmisille ympäri maailmaa.
Matti Hirvilammi piti konsertin lopuksi hartauden loppiaisen sanoman äärellä. Itämaan tietäjät lahjoineen muistuttavat meitä siitä, kuinka mekin toisten auttamisella tuomme Jeesukselle lahjamme. Matti lopetti hartautensa piispojen rauhanrukoukseen, joka saa välittyä Ukrainan myötä rukoukseen koko maailman rauhan puolesta.

Piispojen rauhanrukous

Pyhä Kolmiyhteinen Jumala, vahvista meissä toivoa, kun lähellämme käytävä sota ahdistaa. Varjele Ukrainan kansaa.  Säästä ihmisiä sodan kärsimyksiltä, tuo lohtua perheille, jotka ovat jääneet sen jalkoihin. Ole kaikkien niiden mukana, jotka ovat joutuneet sodan keskelle tai pakenevat sitä. Varjele etenkin lapsia ja nuoria, joiden usko tulevaisuuteen on koetuksella ja horjuu. Auta löytämään tie rauhaan ja sovintoon. Vapahtajamme Jeesus Kristus, tule sinä rauhaksi levottomiin sydämiimme. Maailman tuulet tuovat meihin pelkoa ja turvattomuutta, huolta ja ahdistusta. Sen tähden anomme, että et hylkäisi meitä. Anna rauha sisimpäämme, anna rauha maailmaamme. Anna meille armo kasvaa uskon, toivon ja rakkauden hedelmää sinun ja lähimmäistemme iloksi. Tee meistä rauhasi välikappaleita. Tätä rukoilemme Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Takaisin Jutut -sivulle