Piispa viihtyi hirvijahdissa

Luonto puhuu sille, jolla on silmät nähdä ja korvat kuulla. Henkiset silmät avautuvat luonnossa liikkuessa ja ihminen tuntee jotakin suurempaa.
“Kun olen vaelluksella Lapissa, voin tuntea ihmisen pienuuden ja mieleeni tulevat psalmin 8 sanat: Kun minä katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat”, puhui piispa Jukka Keskitalo aamun sanassaan jahtiväelle.

Metsästys on yksi tapa liikkua luonnossa, saada sosiaalisia kontakteja ja vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.
Keskitalo on harrastanut hirvenmetsästystä aiemmin ja kysynyt kirkkoherra Matti Hirvilammelta mahdollisuutta osallistua jahtiin piispantarkastuksen yhteydessä.
Oulaisten Metsästysseuralla oli sopivasti vielä muutamia hirvilupia jäljellä ja mahdollisuus osallistua metsästykseen järjestyi lauantaiaamulle. Ennen metsälle lähtöä pidettiin lyhyt aamuhartaus Majakankaan hirvivajalla. Piispan seurueeseen kuuluivat myös Oulaisten seurakunnan edustajat kirkkoherra Matti Hirvilammi, talouspäällikkö Mervi Heikkilä-Matinlauri ja Oulun hiippakunnan pappisasessori Heikki Nissinen.

Oulaisten Metsästysseura lahjoitti piispalle puisen kuksan omistustekstillä. Hartauden jälkeen alettiin hioa strategisia suunnitelmia metsästystä varten. Porukka jakaantui useampaan ryhmään, joista kaikilla oli oma johtajansa. Tukikohtana toimi lähistöllä sijaitseva laavu, jolla oli mahdollista lämmitellä nuotiolla ja nauttia evääksi makkaraa sekä nokipannukahvia.
“Hirvijahti oli yksi reissun ehdottomista kohokohdista. Mielestäni Oulaisten seurakunnan toiminta vaikuttaa hyvältä ja Oulainen paikkakuntana erittäin mukavalta”, luonnehti piispa Keskitalo. Viralliset tulokset julkistettiin sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen.

Piispantarkastuksessa tavattiin paikkakunnan luottamushenkilöitä, seurakunnan työntekijöitä ja tutustuttiin monipuolisesti seurakunnan toimintaympäristöön.
Oulaisten seurakunnan kehittämishaasteiksi mainittiin toiminnan jälleenrakentaminen koronan jälkeen ja huomion kiinnittäminen nuoriin aikuisiin, työikäisiin ja perhetyöhön. Haasteita tuovat myös talouden pitäminen tasapainossa ja toisessa vaakakupissa toimintaan satsaaminen. Vahvuuksia ovat mm. hyvät juuret, yhteistyö paikkakunnan muiden toimijoiden kanssa ja hyvä rippikoulutyö sekä seurakuntamyönteinen ilmapiiri.

Takaisin Jutut -sivulle