Poliisi: Varo epäilyttäviä huoltomiehiä

Huoltomiehiksi esittäytyneet henkilöt varastivat ikäihmisten kodeista rahaa Kärsämäellä, Nivalassa ja Sievissä torstaiyönä 3. maaliskuuta 2022. Miehet olivat päässeet sisään asuntoihin, kun he olivat väittäneet uhreille tulleensa korjaamaan putkia.

Torstaiyönä 3. maaliskuuta 2022 poliisin tietoon tuli kolme varkautta, jotka oli toteutettu samalla kaavalla Kärsämäellä, Nivalassa ja Sievissä. Usea huoltomieheksi esittäytynyt henkilö oli päässyt sisään ikäihmisten asuntoihin, kun he olivat väittäneet uhreille, että asunnossa vuotaa putki. Osa heistä oli kääntänyt uhrin huomion muualle, ja muut olivat sillä välin penkoneet hänen tavaroitaan. Miehet saivat saaliiksi lähinnä rahaa. He puhuivat sujuvaa suomea, ja yllään heillä oli työvaatteet.

Poliisi muistuttaa, ettei asunnon ulkopuolella kannata säilyttää rollaattoreita tai muita välineitä, joista voi päätellä asunnossa asuvan iäkäs ihminen. On myös syytä suhtautua yöllisiin vierailijoihin varauksella ja miettiä, kannattaako ovea edes avata.

Havainnot tapahtumista voi ilmoittaa Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Takaisin Jutut -sivulle