Ruoanlaitto on Nealle rakas harrastus

MTV3:lla ja Katsomossa pyörivä MasterChef Suomi -kilpailu on edennyt jo viidenteen jaksoonsa. Yksi kilpailussa mukana olevista amatöörikokeista on tätä nykyä Jyväskylässä asuva, mutta Oulaisissa syntynyt Nea Hurnasti. Hän on menestynyt kilpailussa tähän saakka erittäin hyvin.
”Oli suuri kunnia päästä ensimmäisenä kilpailijana Bootcampilta läpi varsinaiseen kilpailuun. Olen vuosia harjoitellut ruoanlaittoa, ja kiva, kun vaivannäkö nyt palkittiin”, iloitsee Nea Hurnasti.
Bootcampille osallistui yhteensä 40 amatöörikokkia. Heistä 10 lunasti lopulta paikkansa itse kilpailuun. Nea Hurnasti aloitti leirin heti vahvasti ja oli ensimmäisen tehtävän paras kilpailija. Bootcampilla kilpailijoiden piti suorittaa erilaisia pilkkomistehtäviä ja valmistaa toast skagen sekä uppomuna hollandaisekastikkeella. Kyseiset tehtävät olivat Nea Hurnastille ennestään tuttuja, vaikka hän ei niitä joka päivä teekään.
”Näistä tehtävistä haastavin oli uppomunan valmistaminen. Lisäksi hollandaisen tekniikan kanssa sai olla tarkkana”.
Varsinaiseen MasterChef -keittiöön kilpailijat pääsivät jaksossa kolme. Ensimmäisenä tehtävänä heillä oli valmistaa tuomareiden eli Kape Aihisen, Henri Alénin ja Helena Puolakan suosikkiannokset. Nea Hurnastin mukaan tehtävä oli vaativa mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Hän tarttui Henri Alénin suosikkiannokseen eli vuohenjuustoravioliin ja tomaattiliemeen.
”Se tehtävä sujui niin hyvin, että pääsin parvelle turvaan painetehtäviltä”.

Alkujaksojen aikana tuli Nea Hurnastillekin selväksi, kuinka hyviä kotikokkeja hänellä on kilpailussa vastassa. Ohjelman suola on kuitenkin ollut se, että hän on päässyt tutustumaan kilpakumppaneihinsa kuvausten tauoilla. Vaikka Hurnasti on seurannut MasterChef Suomi -ohjelmaa aikaisemminkin televisiosta, tuli hänelle pienenä yllätyksenä, kuinka raskaita ja intensiivisiä ohjelman kuvauspäivät todellisuudessa ovat.
”Kuvauspäivät ovat todella pitkiä. Kaikki tekijät ovat kuitenkin alansa ammattilaisia ja meillä on hyvä yhteishenki, mikä auttaa jaksamaan”, hän kiittelee.
Jos Nea Hurnasti saa valita tuomarikolmikosta yhden henkilön, jota hän fanittaa eniten, on hän eittämättä Helena Puolakka.
”Hänellä on älyttömän hieno ura takana ja olen käynyt hänen Savoy-ravintolassaan. Oli hieno kokemus päästä syömään hänen valmistamiaan ruokia”.
Koska Nea Hurnasti on selvästikin lahjakas ruoanlaittaja, herää monen mieleen varmasti kysymys, että miksi hän ei ole hakeutunut kokin ammattiin. Tällä hetkellä hän työskentelee sairaanhoitajana Jyväskylässä.
”Minun kohdallani terveydenhuoltoala vei aikoinaan mennessään, enkä ole koskaan oikeastaan harkinnutkaan kokin uraa. Minulle ruoanlaitto on rakas rentoutumiskeino. Siitä lähtisi varmasti se rentous pois, jos se olisi ammattini”.
Kotonaan Nea Hurnasti tykkää valmistaa eniten pastaruokia. Hänen ykkössuosikkinsa on vodkapasta. Tarkemmin sanottuna tomaattinen pasta, johon on lisätty liraus vodkaa. Kyseinen ruoka sopii hyvin myös lapsiperheelle, sillä alkoholi palaa ruoasta valmistuksen aikana pois. Se tuo kuitenkin ruokaan hapokkuuden ja nostaa tämän arkisen ruoan seuraavalle tasolle.
Oman mausteensa kilpailemiselle toi Nea Hurnasti raskaus. Kaikki sujui kuitenkin kuvausten aikana hyvin, ja esikoislapsi syntyi tähän maailmaan tammikuun lopulla. Nyt onkin ollut hyvin aikaa seurata MasterChef Suomen jaksoja koko perheen kanssa kotisohvalta.
Vaikka Nea Hurnasti muutti Oulaisista pois jo 10 vuotta sitten opiskelujen perässä, on paikkakunta pysynyt hänelle läheisenä kaikkien näiden vuosien aikana.
”Oulaisissa asuu edelleen vanhempani, mummuni ja sisaruksiani. Siksi siellä tulee käytyä edelleen paljon”, hän toteaa.

Takaisin Jutut -sivulle