Ruskahölkässä viihtyvät kaikenikäiset

Ruskahölkkä starttasi Oulaisten Honkamajalla viime sunnuntaina. Kilpailusarjoja oli kaikenikäisille seitsemänvuotiaista naisten ja miesten sarjoihin. Kilpailut käytiin syksyisessä säässä, ja kilpamatkan pituus vaihteli sarjan mukaan 500 metristä 10 kilometriin.
Tyttöjen seitsemänvuotiaiden sarjassa juoksivat Oulaisten Tarun Janessa Mäkelä ja Emmi Partala. Aiemminkin kilpailleet kaverukset juoksivat 500 metrin matkan. Mäkelä sijoittui hienosti toiseksi ja Partala kolmanneksi. Ensimmäiseksi juoksi Ylivieskan Kuulan Vanessa Utriainen ajalla 2.15.
Aulis Kaasinen (ONMKY), Pauli Vilminko ja Tuula Vilminko Vihannin Sinkki-Sepoista juoksivat kukin omassa sarjassaan viiden kilometrin matkan. Aulis Kaasinen sijoittui kolmanneksi ja Vilmingot voittivat omat sarjansa. Pauli Vilminko kertoi juoksun tuntuneen kevyeltä. Hän juoksi voittoon ajalla 19.47. Tuula Vilminko säästeli ylämäessä loppukiriä varten ja ottikin kisan hienoimman kirin maalisuoralla.

Osallistujia oli järjestäjän mukaan noin 50. He tulivat Oulaisista, lähipaikkakunnilta ja kauempaakin, tänä vuonna aina Kruunupyystä ja Joensuusta asti. Nuorin osallistuja oli kolmevuotias, ja yli 70-vuotiaita ikiliikkujiakin oli useampi. Ruskahölkällä on vakiokävijöitä, jotka saapuvat Oulaisiin vuosi toisensa jälkeen Honkamajan maastojen ja kisojen ilmapiirin houkuttelemina. Miesten kympin voittoon juoksi Ravinder Kohtaniemi tiukalla ajalla 32.33, mutta osallistujat ylittivät maaliviivan niin kaikkensa antaneena, hölkäten kuin kävellenkin.

Tässä ampaistaan matkaan aikuisten yhteislähdössä.

Ruskahölkän järjesti Oulaisten Taru puheenjohtajansa Anneli Rajaniemen johdolla. Ruskahölkkä järjestetään aina syyskuun toisena sunnuntaina, nyt jo 41. kertaa. Voidaan siis todella puhua perinteisestä Ruskahölkästä. Rajaniemi on keksinyt tapahtuman nimen ja ollut järjestämässä lähes jokaista Ruskahölkkää. Kilpailut pidettiin aluksi Oulaisten Irvassa, mutta ne siirrettiin pian Honkamajan maastoihin. Kilpailujen järjestäminen sujuu järjestäjätaholta rutiinilla, mutta kova ponnistus se urheiluseuralle aina on. Järjestäjän paras palkinto on nähdä liikunnan ilo osallistujien kasvoilla. Rajaniemi haluaa kannustaa kaikkia lapsia ja nuoria mukaan liikkumaan ja yhteisölliseen seuratoimintaan.

Kaikki alle 13-vuotiaat osallistujat palkittiin, aikuisten sarjoista kolme parasta. Osallistujien kesken arvottiin polkupyörä, jonka voitti Ruut Törmänen Haapavedeltä.