Salmenrannan kiinteistölle mietitään jatkokäyttöä

Salmenrannan palvelutalo jäi viime vuoden lopulla tyhjilleen, kun sen asukkaat pääsivät muuttamaan uuteen palvelutaloon. Kunnan johtoryhmä on nyt miettinyt tilojen jatkokäyttöä ja käynyt tutustumassa sen tiloihin. Johtoryhmän mukaan Salmenrannan tiloja voisi käyttää esimerkiksi vapaa-aikatoimen ja järjestöjen kerho- ja leiripaikkana, tapahtumapaikkana, seniorikotina, ikäihmisten soluasuntolana, hostellina, kunnantalona, arkistointitilana, kokoustilana, ”koko kylän olohuoneena”, krouvina tai nuopparina. Tiloja voisi käyttää myös vuokratoimistona.

Merijärven kunta kysyi asiaa myös kuntalaisilta. Määräaikaan mennessä vastauksia tuli yhteensä 25. Usean vastaajan mielestä Salmenrannan kunto ei ole sellainen, että sitä voisi ajatella ihmisten säännölliseen käyttöön.
”Useamman vuoden siellä työskennelleenä voin sanoa varmaksi, että olen kiinteistön kunnon vuoksi alkanut oireilla, eikä kenenkään ihmisen terveyttä saisi riskeerata altistamalla siellä homeelle ja huonolle sisäilmalle”.
”Ilmastointi ei ole enää vuosiin ollut riittävä. Kesällä huoneissa on todella kuuma, etenkin sisäpihan huoneissa, joihin aurinko paistaa. Eräänä kesänä mitattiin 28 astetta asukashuoneesta”.
”Purkakaa kiinteistö, koska siellä on sisäilmaongelma”.

Osa vastaajista sen sijaan ottaisi Salmenrannan käyttöön remontin jälkeen. Kannatusta saa arkistointitila ja yrityskäyttö.
”Lähikuntiin voisi markkinoida yrityksille arkistointitilaa. Rakennukseen pieniä yrityksiä useampi. Valokuvaajille valokuvastudioita”.
”Ottakaa hyötykäyttöön yhteisötiloiksi ja esimerkiksi pop-up-myymälä/kahvila-henkisesti. Sopivaan tilaan voisi remontoida arkistotilat, joita kunta voisi vuokrata eteenpäin esimerkiksi yhdistyksille. Ja olisiko kysyntää Air-B&B-majoitukselle osalle huoneista?”
”Kokeiluun ainakin muutama etätyöpiste”.
”Merijärvisten oma olohuone. Voisi olla yrittäjävetoinen, pientä syömistä tarjolla. Muutama huone yöpyjille”.
”Tehdään siitä kunnan hyte-keskus, jossa saman katon alla toimivat kaikki kunnan hytetoimijat”.
”Ukrainalaisille tietenkin, jos tilojen terveys sallii”.
”Kutomapiirille uudet tilat”.
Senioriasuntolakin saa kunnan asukkailta kannatusta. Piha-aluetta ehdotetaan nuorten käyttöön.
”Pystyisikö tähän nyt vihdoin toteuttamaan sellaista nurmikenttää, jossa lapset voisivat pelata jalkapalloa nurmella? Sellaista verkkoaidan tynkää ympärille, etteivät pallot ole ojassa, tk:n ikkunassa tai kanavassa. Nurmellahan voisi järjestää muutakin tapahtumaa ja olisi lähellä koulun hyödynnettäväksi”.

Jos Salmenrannan tilat eivät sovellu ihmisten käyttöön, voisi niitä ajatella vastaajien mukaan vaikka varastotiloiksi. Tai sitten kotieläinten käyttöön.
”Varastoksi tai hallitilaksi, josta kunta voisi vuokrata ihmisille esimerkiksi asuntovaunun talvisäilytykseen tai muuhun tarpeeseen tiloja”.
”Kotieläintila olisi hieno vetonaula ja tällöin ei tarvitsisi huolehtia siitä, ovatko tilat aivan priimakunnossa”.

Takaisin Jutut -sivulle