Samuli Putro opettaa lauluntekoa Haapaveden Folkbarockissa

Muusikko ja lauluntekijä Samuli Putro pitää lauluntekokurssin Haapaveden opistolla ensi viikonloppuna. Kuva: universalmusic.fi

Ensi viikonloppuna  17.-19.9. soi musiikki ennen ja jälkeenkin romantiikkaa Haapaveden kirkossa.

30. Wanhan musiikin tapahtumassa Folkbarock on kolme konserttia ja laaja kurssi, jossa perehdytään keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikkiin siis noin 1100-1800 väliseltä ajanjaksolta. Mukana on myös  35. Syys-folk. Kaikenikäisiä kurssilaisia on ajankohdasta huolimatta yli 80, laulu on keskiössä ja soittimia on mukana kirjava joukko. Kursseille ehtii vielä ilmoittautua.

Haapaveden opistolla uusia kursseja ovat Soile Isokosken ja pianisti Kirill Kozlovskin yksinlaulukurssi sekä Samuli Putron lauluntekokurssi. Kansainvälisesti Suomen tunnetuimpiin laulajiin kuuluva Isokoski pitää kolme kurssia, seuraavat marraskuussa ja helmikuussa. Putron kurssin tuloksia kuullaan sunnuntain konsertissa Haapaveden opistolla, jonne hän itsekin on luvannut tehdä laulun viikonloppuna.

Lauantain konsertissakin esiintyvän Putron lisäksi mukana ovat Cappella pro Vocale-lauluyhtye  ja Teppo Lampela, kurssin opettajat Selina Sillanpää, Petri Hakala ja Antti Järvelä, Entiset Pojat sekä Kirill Kozlovski. Luvassa on kansanmusiikkia, omia lauluja ja tietysti J.S.Bachin ja Johann Christoph Bachin musiikkia sekä  erikoisuutena Alessandro Pogliettin ( 1600?-1683) sarja Unkarin kansannoususta.

Sunnuntain päätöskonsertissa solisteina Vivaldin konsertossa d-molli ovat oboistit  Neea Parpala sekä Jan Salminen, Händelin concerto grossossa op. 6 nro 9 viulistit Janne Jääskelä ja Anna- Mari Autere. Isokosken kurssilaista esiintyy Teija Siirtola.

Cappella pro Vocale esittää yhdessä Haapaveden kamariorkesterin kanssa J.S.Bachin kantaatin BWV 8. Solisteina kantaatissa ovat Katja Findlay sopraano, Anu Loukkola-Salo  altto,  Lasse Penttinen tenori ja Matteus Jämsä baritoni. Hako aloittaa näin Bachin kantaattien laajemman esittämisen.

Konsertin johtavat Teppo Lampela ja Timo Hannula.

Takaisin Jutut -sivulle