Sanna-Leena Lavantia esitetään Oulaisten kirkkoherraksi

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli esittää ylivieskalaislähtöistä Sanna-Leena Lavantia Oulaisten seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. Nykyinen kirkkoherra Matti Hirvilammi on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle ensi vuoden alussa. Sanna-Leena Lavanti oli ainoa kriteerit täyttänyt hakija. Hän on toiminut viimeiset seitsemän vuotta Reisjärven seurakunnan kirkkoherrana.

”Olen saanut tehdä töitä todella hyvässä seurakunnassa ja työyhteisössä, mutta nyt olisi mukava päästä hieman isompaan seurakuntaan töihin, tuoda sinne omaa osaamistani ja saada uusia haasteita. Minulla on koti Ylivieskassa ja Oulainen on siitä sopivan matkan päässä. Minulla on kuitenkin vielä reilusti matkaa eläkeikään ja olen valmis uudistumaan uudessa työympäristössä”, toteaa Sanna-Leena Lavanti.

Lavanti on toiminut Reisjärvellä yksipappisessa seurakunnassa. Oulaisten seurakunnassa työntekijöitä on enemmän eri tehtävissä, mikä edesauttaa Sanna-Leena Lavannin mukaan laadukkaan seurakuntatyön toteuttamista.

”Minulla on äärimmäisen hyvä kuva Oulaisten seurakunnasta ja olen saanut siitä positiivista palautetta. Olen tutustunut seurakunnan nettisivuihin ja on ihanaa, että Oulaisista löytyy paljon esimerkiksi nuorisotyötä ja erilaisia tapahtumia”.

Oulainen ja sen lähiympäristö on Sanna-Leena Lavantille  ennestään hyvin tuttu. Hän toimi viime syksynä kappalaisen sijaisena neljä kuukautta Merijärven seurakunnassa ja piti kokemuksesta kovasti.

Oulaisten kirkkoherran valinta etenee seuraavaksi kirkkoneuvoston päätettäväksi. Sanna-Leena Lavanti on kutsuttu kirkkoneuvoston kuultavaksi. Neuvosto antaa kokouksessa lausunnon, valitaanko Sanna-Leena Lavanti suoraan Oulaisten kirkkoherraksi, vai laitetaanko paikka vielä uudelleen auki. Lopullisen päätöksen valinnasta tekee Oulaisten seurakunnan kirkkovaltuusto kesäkuun 17. päivä.

Takaisin Jutut -sivulle