Sarjakärki Huima huimassa vireessä – joko tänään rikkoontuu 100 katsojan raja kotipeleissä

Oulaisten Huiman naiset kohtaa tänä iltana kello 18 kotikentällään Sotkamon Jymyn. Tämä kuva on joukkueen ensimmäisestä ottelusta Oulun Lippoa vastaan. Kuva: Aleksi Olli

Jokohan se tänään tapahtuisi, nimittäin 100 katsojan rajan rikkoontuminen Oulaisten Huiman naisten suomensarjapelissä? Syytä tälle nimittäin olisi, sillä Huiman naiset pitävät tällä hetkellä suomensarjan pohjoislohkon piikkipaikkaa hallussaan. Huima kohtaa tänä iltana kello 18 kotikentällään Sotkamon Jymyn, jonka se voitti viime viikon keskiviikkona puhtaasti jaksoin 2-0.

”Viimeksi kävimme vääntämässä Sotkamosta voiton, mutta luulen, että siellä Sotkamossakin parannetaan peliä meitä vastaan kovasti. Kyseessä on paikallisvastustaja, jota vastaa pelaamme kesän aikana neljä kertaa. Luotan kuitenkin siihen, että me pystymme ottamaan tästä pelistä voiton, kunhan ulkopelimme kestää, emmekä anna kaverille liikaa tilanteita”, sanoo Oulaisten Huiman pelinjohtaja Matti Leponiemi.

Kahden ensimmäisen tiukan Lippo-tappion jälkeen Huima on saanut pelinsä todella hyvään kuntoon. Joukkue on pelannut kolme ottelua ja voittanut ne kaikki. Viimeksi oulaistelaisen voiman koki Simon Kiri, joka taipui Oulaisissa viime lauantaina jaksoin 2-0 (4-1,15-3).

”Ihan hyvin on mennyt. Ulkopeliä olemme saaneet parannettua ekasta pelistä paljon ja se antaa meille mahdollisuuden taistella voitosta jokaisessa ottelussa. Sisäpelin kanssa on sen sijaan vielä vähän tekemistä ja siihen meidän tulee panostaa syksyä ajatellen”.

Sisäpelin ongelmilla Matti Leponiemi tarkoittaa merkki- ja huolimattomuusvirheitä, kuten turhia ykkös- ja etenemispaloja.

”Epäonnistumisetkin toki kuuluvat peliin, mutta joka tilanteessa pelaajien pää ei ole ollut kamppailussa täysin mukana”, Leponiemi tunnustaa.

Hyvä alkukausi on kuitenkin todiste siitä, että joukkueen pelaajistosta löytyy tarvittavaa tasoa suomensarjan kärkipaikoista taitelemaan. Pelinjohtaja Leponiemi nostaa esiin kaksi suurinta onnistujaa: Aamu Kankaanpään ja Ninni Tuulaksen.

”Aamu Kankaanpää on ottanut lukkarina viime kesästä hirvittävän harppauksen eteenpäin. Sitten Ninni Tuulas täytyy nostaa esiin siitä syystä, että hän joutui yks kaks yllättäen pelaamaan ulkopeliä ja on täyttänyt paikkansa todella mainiosti”.

Se, että Oulaisten Huiman naiset ovat tällä hetkellä sarjan kärjessä, ei ole pelinjohtaja Matti Leponiemelle järin suuri yllätys, vaikka ihan kauden alussa joukkue ei ollut vielä täysin valmis pelaamaan.

”Ekoissa peleissä meillä oli kuitenkin ennakkosuosikki vastassa. Emme myöskään päässeet ennen kauden alkua pihalle harjoittelemaan, kun oli niin kylmä ja lumetkaan eivät tahtoneet millään lähteä. Yhden kerran ehdimme harjoitella ennen ensimmäistä peliä. Siitä tilanteesta olemme kyllä parantaneet peliämme todella paljon”, tunnustaa Matti Leponiemi ja toteaa, että Oulaisten Huimalla on täydet mahdollisuudet taistella pohjoislohkossa neljän parhaan joukkoon pääsystä.

Takaisin Jutut -sivulle