Seurakunnan lapsikuoro aloitti syksyn harjoitukset

Seurakunnan lapsikuoro on aloittanut toimintansa. Kanttori Heidi Löppönen kertoo, että kuoro on ehtinyt kokoontua tälle syksylle yhden kerran. Harjoituksia on joka toinen viikko torstaisin kello 17.15-18. Kuoro on tarkoitettu 1-6-luokkalaisille lapsille.
”Harjoitukset alkavat lämmittelyllä ja pienellä äänenavauksella. Kun ääni on viritetty, alamme harjoitella ohjelmistoa”, kertoo Heidi Löppönen.

Lapsikuorossa on tällä hetkellä 17 lasta. Tavoitteena on saada muutamia lisää.
”Kuoroon mahtuu lisää lapsia ja kuoroon voi tulla milloin vain. Pääsyvaatimuksena on laulamisen into”.
Lapsikuorossa lauletaan pääosin hengellistä musiikkia. Joskus kuoro ottaa mukaan myös soittimia. Harjoituksen lopuksi lapset saavat ehdottaa mikä lauluista lauletaan uudestaan. Lapsikuoro esiintyy Mikkelinpäivän perhejumalanpalveluksessa ja Uskonpuhdistuksen muistopäivän perhemessussa.
”Lisäksi osallistumme Lasten laulujuhlille Ylivieskassa. Teemme myös yhteistyötä kirkkokuoron ja muiden paikkakunnan kuorojen kanssa”.

Heidi Löppösen mukaan lapsikuoron vetäminen on hyvin palkitsevaa, mutta myös haastavaa.
”Lapsikuoro on värikäs joukko lapsia ja harjoituksissa täytyy säilyä innostus alusta loppuun saakka. Lapsikuorossa opetellaan äänenkäyttöä ja myös musiikin perusasioita. Lasten asenteet laulamista kohtaan ovat positiiviset ja avoimet. ”

Takaisin Jutut -sivulle