Sirkus saapui Oulaisiin

Sirkus Finlandian kiertue kestää seitsemän kuukautta. Tuona aikana sirkus vierailee 80 paikkakunnalla, joista pohjoisin on Ivalo. Oulaisiin sirkus pysähtyi lauantaina 20.5.

Esityksen juontajana toimi tirehtöörin perinteiseen silinterihattuun ja taianomaisesti kimaltavaan pukuun sonnustautunut Sebastian, Seppo Tauriainen. Oulusta lähtöisin oleva Séppo on ollut ensimmäisen kerran kiertueella Sirkun Finlandian mukana vuonna 2004.

Sirkuksen historia alkaa Lontoosta 250 vuotta sitten. Pyöreä, sahanpurun peittämä maneesi ja siinä esiintyvä hevonen ratsastajineen olivat ensimmäinen koskaan esitetty sirkusnumero. Lauantai-illan esityksessä klassisen kauniin hevosnumeron esitti Maria Cordwell-Ingatova. Kuten monet muutkin esiintyjät, Maria on sirkuslainen jo useammassa polvessa.

Klovni Misha otti yleisön mukaan showhun. Lämpimänä kevätiltana pieni sadekuuro virkistää.

Klovnina maneesilla ja välillä vähän sen ulkopuolellakin nähtiin ukrainalainen Misha Usov. Misha on esiintynyt 16-vuotiaasta saakka ja alansa todellinen ammattilainen, joka on työskennellyt muun muassa Cirque du Soleilissa.

Sirkuksen esiintyjäkaarti on aina ollut varsin kansainvälinen. Show´ta seuratakseen ei tarvitse osata mitään kieltä, vaan esitys koostuu visuaalisista ja muista elämyksistä. Tärkeänä osana kokonaisuutta onkin livebändi, joka Sirkus Finlandialla on aina ollut mukanaan. Sirkus Finlandia Band -yhtyeen jäsenet ovat Puolasta ja kapellimestarina toimii Waldemar Rakowski.

Lusesita Farrel ja huikea ilma-akrobatiaesitys tulen kanssa.

Sirkusteltta tuli esityksiin mukaan Yhdysvalloissa 1800-luvulla. Se mahdollisti sirkusesitysten matkustamisen minne tahansa ja siitä alkoikin todellinen sirkuksen taika. Sirkus Finlandian tähtikuvioinen teltan katto loi satumaisen tunnelman esitysten ylle tänäkin lauantaina ja antoi huimaavan taustan trapetsitaiteilijoille. Yleisö seurasi henkeään pidätellen korkeuksissa kieppuvien, esityksen ja oman fysiikkansa täydellisesti hallitsevien taiteilijoiden akrobatiaa. Näimme nuorallatanssia tuolien päällä, hyppynarulla hyppien, päällään seisoen, tulen käsittelyä ilmassa ja jopa niskan varassa korkeuksissa pyörimistä. Kaiken kruunaavat tietenkin upeat esiintymisasut, joissa paljetteja ei ole säästelty. Iloa, loistetta ja unelmaa, popcornin tuoksua ja jännitystä!

Väliajalla oli mahdollista kokeilla talutusratsastusta kentällä.

Sirkuksen numerot kiehtoivat kaiken ikäisiä. Klovnit vetosivat naurun määrästä päätellen enimmäkseen lapsiyleisöön, huikaisevat taitonumerot mykistivät kaikki ja lopun kruunasi vielä surmanajoesitys.

Takaisin Jutut -sivulle