Suomeen tarvitaan urheilukanava

Urheilu on yksi harvoja livenä edelleen lähetettäviä televisio-ohjelmia. Jopa uutiset tulevat toisinaan nauhoitettuna niin sanotuista live-lähetyksistä puhumattakaan. Urheilukilpailut kuitenkin näytetään silloin kun ne tapahtuvat tai maksimissaan pienellä viiveellä. Urheilu saattaakin sekoittaa koko muun ohjelmiston ja sekoittaa tavallista päivärytmiä. Urheilu voitaisiinkin siirtää kokonaan omalle kanavalleen!
Suomeen tarvittaisiinkin urheilukanava. Ei siis maksullinen Eurosport tai muu nykyinen maksukanavakonsepti vaan täysin uusi ja ilmainen urheilukanava, jolla keskityttäisiin pelkkään urheiluun. Urheilua tulisi 24/7 ja niin, että ohjelmatilaa vapautuisi tavallisilla kanavilla muille ohjelmille. Kaikki suomalaisten suosikkilajit voisivat olla yhdessä paikassa.

Käytännössähän se ei ole mahdollista, sillä lajiliittojen ja muiden tahojen myymät oikeudet määrittävät tarkkaan sen, missä ja miten lajeja saa näyttää. Urheilun kaupallisuus on pitkällä ja se vaikeuttaa osaltaan uuden urheilukanavan perustamista.
Suomessahan oli urheilukanava vuoteen 2010 saakka. Vastaavan kotimaisen kanavan toteuttaminen voisikin olla hyvä idea vaikkapa kaupallisten kanavien yhteisponnistuksena, sillä urheilun suosio on Suomessa suurta ja tuloja saisi varmasti mainosten myynnillä. Vanhan urheilukanavan suosituin tapahtuma ikinä oli 2009 pelattu Vaasan Sport – Porin Ässät liigakarsintaottelu, jota seurasi parhaimmillaan 226 000 katsojaa. Niin ikään 2007 Barcelona – Real Madrid jalkapallopeli, joka keräsi 135 000 katsojaa. Nyt, tiettyjen urheilulajien ollessa uudessa nousussa, voisi menestystä tulla yhtä hyvin.
Toki vuonna 2009 urheilua ei vielä striimattu. Mikään ei kuitenkaan estä jakelemasta kanavaa myös netin kautta. Nettipohjaiseen kanavaan saadaan lisäksi lisättyä interaktiivisia ominaisuuksia, joten perinteisen television ja nykyaikaisen striimauksen välimuotona tuotettu ohjelma voi saada parhaimmillaan paljonkin suosiota.

Kaiken kaikkiaan urheilu on Suomessa iso juttu. Muun muassa yleisurheilun EM-kilpailut ja luonnollisesti jääkiekko ovat tuoneet ilonpilkahduksia vuoteen 2022. Myös muissa lajeissa näkyy positiivista kehitystä ja suomalainen urheilu on viimein siirtymässä nykyaikaan kaikin puolin. Olisikin hyvä idea boostata suomalaista urheilua ja myös niitä pienempiä lajeja, jotka eivät yleensä saa televisionäkyvyyttä.

Tänne tarvitaan siis urheilukanava. Mihin asiasta voi ilmoittaa?

Takaisin Jutut -sivulle