Suuri työllistäjä vaatii suuret tilat

Leden Groupin uusi halli valmistuu Kivisenkankaalle ensi vuoden loppuun mennessä.

Sieviläisen Leden Groupin päätös siirtää suurin osa Suomen toiminnoistaan Oulaisiin tietää sitä, ettei Kivisenkankaan nykyisen teollisuushallin kapasiteetti riitä kattamaan yhtiön kaikkia tarpeita. Tämän vuoksi hallia hallinnoiva Oulaisten teollisuuskiinteistö Oy ja Rakennusliike Sorvoja Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Kivikankaantien hallilaajennuksen aloittamisesta.
Rakennusliike Sorvoja voitti keväällä 2023 pidetyn tarjouskilpailun, jonka jälkeen sopimusneuvottelut aloitettiin. Rakentamisen kokonaiskustannusarvio on noin 11,5 miljoonaa euroa. Oulaisten teollisuuskiinteistö Oy allekirjoitti tulevan hallin vuokrasopimuksen Leden Group Oy:n kanssa aikaisemmin keväällä. Leden on siirtämässä suuren osan Suomen toiminnoistaan Oulaisiin hallin valmistumisen jälkeen.
”Olemme erittäin otettuja Oulaisten kaupungin aktiivisuudesta tämän halliprojektin eteenpäin viemisestä. Uudet tilat tulevat tehostamaan toimintaamme erittäin paljon sekä mahdollistaa myös kapasiteetin kasvun. Tällä hetkellä tilauskantamme on erittäin hyvä ja lisää työvoimaa tarvitsemme koko ajan. Olemme saaneetkin paljon hakemuksia viimeisten kuukausien aikana Oulaisista ja lähialueilta”, toteaa johtaja Marko Niskanen Leden Groupista.

Sorvoja Oy:n toimitusjohtajan Jaakko Sorvojan mukaan hallin laajennus on yksi suurimmista hankkeista, joita yrityksellä on käynnissä tällä hetkellä. Hänen mukaansa hankkeen lopulliset ratkaisut perustuvat Oulaisten teollisuuskiinteistön alkuperäisiin suunnitelmiin, joita on yhdessä tilaajan ja Ledenin kanssa jalostettu entistä paremmaksi.
”Suunnitteluvaihe on käynnissä ja rakennuslupahakemus on jätetty. Rakennustyöt on aloitettu vanhan hallin päätyosan purkamisella, joka kuuluu urakkaan. Elokuussa aloitetaan rakennuksen pohjatyöt, jonka jälkeen rakentaminen etenee aikataulun mukaisesti. Projektin tulee olla valmiina elokuun loppuun 2024 mennessä hallitilojen osalta”, kertoo Jaakko Sorvoja.
Oulaisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Oulaisten teollisuuskiinteistö Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kai Pajala toteaa, että hallin laajennus on merkittävä askel uuden suuren työllistäjän saamiseksi Oulaisiin.
”Pelkästään Leden tulee työllistämään noin 250–300 henkilöä Oulaisissa, mutta kerrannaisvaikutukset tulevat olemaan huomattavasti suuremmat Oulaisten kaupungille. Urakoitsijana toimii oulaistelainen yritys paikallisten kumppaniensa kanssa, joten jo rakentamisen aikana projektilla on vaikutusta Oulaisten kaupungille”, kertoo Kai Pajala.

Oulaisten teollisuuskiinteistö on valinnut kilpailutuksen jälkeen ulkopuoliseksi valvojaksi Oululaisen Promen Oy:n, joka on erikoistunut erilaisten rakennusten valvontaan ja rakennuttamiseen.
”Olemme olleet mukana useissa vastaavissa hankkeissa, ja osaamisemme tulee varmasti auttamaan laadukkaan rakennuksen saamiseksi Oulaisten teollisuuskiinteistö Oy:lle sekä heidän tulevalle vuokralaiselleen Ledenille”, sanoo toimitusjohtaja Petri Harju.

Takaisin Jutut -sivulle