Taiteiden yö ja Villiperjantai lyövät hynttyyt yhteen

Oulaisten Taiteiden yötä vietetään tänä vuonna Villiperjantain yhteydessä. Perjantaina 23.9. torialue, Bergströmin kulma ja useat keskustan tilat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta ja eri alojen taiteentekijöistä. Tarjolla on virikettä ja kulttuurielämyksiä kaikenikäisille. Tarjolla on musiikkia ja tanssia, näyttelyitä ja esityksiä, yhteislaulua ja karaokea, myyntikojuja ja aktiviteetteja sekä tietysti lämmintä ruokaa ja hyvää tunnelmaa.

Kaupunginjohtaja Riikka Moilanen nousee torin Liikkuvalle Lavalle pitämään tapahtuman avajaispuheen. Puheen jälkeen esiintyjinä lavalla nähdään muun muassa laulaja-lauluntekijä Minna Hautakangas, oulaistelaislähtöinen vaihtoehtopoppia esittävä Veeti Nevasaari Band, Oulaisten nuorisoseuran tanssiryhmät Loiste & Sarastus, nuoret räppärilupaukset Brakston & OFFBEATBOYS sekä NJK & veke.

Minna Hautakangas on iiläislähtöinen laulaja ja lauluntekijä – ja uusi oulaistelainen.


Minna Hautakangas on iiläislähtöinen laulaja ja lauluntekijä – ja uusi oulaistelainen. Musiikki koostuu pääosin itse kirjoitetuista suomenkielisistä kappaleista, jotka ovat saaneet vaikutteita suomalaisesta iskelmämusiikista. Sanoitukset käsittelevät elämää ja kaikkia sen eri sävyjä. Musiikin tarkoitus on voimaannuttaa sekä koskettaa kuulijaa. Minna on kilpaillut The Voice of Finlandissa edeten livelähetyksiin vuonna 2015. 
Veeti Nevasaari on oulaistelaislähtöinen tuore vaihtoehtopop-muusikko Oulusta. Hän on julkaissut vuoden mittaan muutaman singlen ja tuloillaan on omakustanteinen debyyttialbumi. Nevasaaren musiikissa kuullaan kaupungistuneen pikkukaupunkilaisen nuoren miehen sielunmaisemaa – välillä humoristisesti, ja välillä hyvinkin tunteella.

Olotilassa, Bergströmin kulmassa ja KoronaGalleriassa on nähtävillä paikallista kädenjälkeä – muiden muassa Kari Lehtolan maalaustaidetta ja Jarmo Tyyskän ottamia valokuvia. Juho Oksan koulun areenalla pyörähdellään Bodyzorb Disco, jossa musiikista ja valoista vastaa DJ YRR-J. KoronaGallerian myöhäisillassa on vielä luvassa K-18 ikärajoitettu Shibari-performanssi.
Ilta huipentuu perinteiseen ilotulitukseen. Ohjelmaa riittää aina puoleen yöhön saakka. Useat liikkeet ja tilat kuten esimerkiksi Työllisyyspalvelukeskus Portti, Cafe Herkutella, uimahalli ja kirjasto pitävät ovensa auki tavallista myöhempään. Saatat viilenevässä illassa kulkiessasi törmätä, jos jonkinlaisiin haamuihin, turreihin, trubaduureihin, karvakamuihin ja muihin vaeltaviin taiteilijasieluihin.

Takaisin Jutut -sivulle