Taitoluistelutoiminta alkaa Oulaisissa

Taitoluistelun opetus käynnistyy tänä syksynä Oulaisissa, kun keväällä 2019 perustettu United Northern Skaters ry laajentaa toimintaansa kaupunkiin.

United Northern Skaters ry on taitoluistelun erikoisseura joka organisoi toimintaansa useammalla eri paikkakunnalla suurten kasvukeskusten ulkopuolella mahdollistaen näin taitoluistelun harrastusmahdollisuuksia useille eri paikkakunnille.

Kaikilla toimintapaikkakunnilla järjestetään aktiivista taitoluistelutoimintaa, joka sisältää niin viikoittaista harjoittelua kuin leirejä, leikkimielisiä kilpailuja sekä esiintymisiä. Myöhemmin mahdollisesti myös oikeitakin kilpailuja.

Valmentajina United Northern Skaters ry:ssä toimivat Tarja Kunnas, Jonna Lyytikäinen sekä aiemmilla kausilla koulutettuja nuoria ohjaajia.

Seuran tiedotteen mukaan taitoluisteluseura United Northern Skaters ry (UNS ry), kotoisammin Unssi, panostaa laadukkaan ja ympärivuotisen harjoittelun mahdollistamiseen sekä monipuolisen harraste- kilpa- ja aikuisluistelun sekä erityisliikunnan kehittämiseen. Toimintaa ja tapahtumia viedään myös puistoihin sekä ulkojäille. 

Kuluvalla kaudella tärkeässä roolissa on laadukkaan taitoluisteluvalmennuksen tarjoaminen kaikille Oulaisissa aloittaville uusille harrastajille sekä monipuolisen toiminnan hyödyntäminen Oulaisten alueella.  Mukaan Oulaisten toimintaan mahtuu paljon innokkaita luistelusta innostuneita. 

Luistelijat tullaan jakamaan toiminnan käynnistyessä tasoryhmiin osittain iän ja osittain taidon perusteella.

Jäällä tullaan näkemään perusluistelutaitoja jo jonkin verran hallitsevia luistelijoita, mutta myös ihan perheen pienimpiä, jotka tunnustelevat ensi askeliaan jäällä.

Oulaisten ryhmissä oppimisen pääpaino on perusluistelun lisäksi perus taitoluisteluliikkeiden oppimisessa kauden aikana. Tavoitteena on oppia taitoluistelun perushyppyjä sekä peruspiruetteja jo ensimmäisen kauden aikana sekä päästä esiintymään yleisön edessä niin ryhminä kuin sooloinakin. Toimintaa ohjataan siis enemmän taitoluistelun suuntaan jo toiminnan alusta saakka.

United Northern Skatersin kotipaikka on Kiuruvesi, mutta Unssilla on toimintaa Kiuruveden lisäksi myös Haapavedellä, Ylivieskassa, Pihtiputaalla Vieremällä. Suonenjoella, Leppävirralla, Pieksämäellä ja nyt myös Oulaisissa.

Taitoluistelu taitolajina usein aloitetaan hyvin nuorena, jopa 3-4 -vuotiaana. Mukaan ovatkuitenkin  tervetulleita kaikenikäiset 3-vuotiaista alkaen ja jopa aikuiset ovat tervetulleita mukaan.

Perheen ihan kaikkein pienimmille toivotaan apulaista jäälle luistimille mukaan ainakin alkuun. Luistelutaito kuitenkin kehittyy nopeaan, joten apulaisesta voidaan luopua kun lapsi alkaa pärjätä jäällä itsenäisesti.

Myös Oulaisissa kautta tullaan jatkamaan jääkauden päätyttyä keväällä ja ennen jääkauden alkua niin leireillä lähialueilla kuin myös oheisharjoittelulla.

Takaisin Jutut -sivulle