Tanssilavojen legenda viihdyttää Konepäivätansseissa

Tanssiorkesteri Ässät on varmasti tuttu kaikille tanssilavoja kiertäneille ihmisille. Oululaisyhtye aloitti toimintansa jo 1970-luvun jälkipuoliskolla. Perjantaina 5. heinäkuuta tätä legendaarista yhtyettä voi käydä kuuntelemassa Konepäivätansseissa, jotka järjestetään kolmatta kertaa Wanhan Woiman päivien yhteydessä Törmänhovin piha-alueella.
Tapahtuman järjestelyistä vastaa tuttuun tapaan Oulaisten Elävän Rytmimusiikin Harrastajat ry (Ermu). Yhdistyksen jäsen Mika Ilomäki kertoo, että Ässät on heittämällä kuuluisin esiintyjä, joka Konepäivätansseissa on tähän saakka koskaan ollut. Hänen mukaansa ajatus Oulaisissa esiintymisestä tuli Ässien puolelta, kun yhtyeen alkuperäinen jäsen, Lare Siltala laittoi Ilomäelle ja kumppaneille viestiä Facebookin kautta.
”Hän kyseli, että olisiko Oulaisissa tapahtumaa, jonne voisi päästä keikalle. Ajattelimme heti, että Konepäivätansseihinhan Ässät sopii oikein hyvin”, kertoo Mika Ilomäki.
Mika Ilomäki ei valitettavasti pääse itse nauttimaan Ässien soitannasta, sillä hänelle osuu tänäkin vuonna muita työtehtäviä juuri tuolle kyseiselle viikonlopulle.
”Suuntaan silloin Honkajoelle jokkiskisoihin tulospalvelua pitämään”.

Mutta onneksi Ermun tiimistä löytyy muitakin aktiivisia ihmisiä, jotka ovat tottuneet järjestämään tämänkaltaisia musiikkitapahtumia. Törmänhovin piha-alueelle rakennetaan tansseja varten tila, johon kuuluu myös oma anniskelualueensa. Portit aukeavat tunti sen jälkeen, kun Wanhan Woiman päivien tapahtumat ovat perjantain osalta päättyneet.
”Siinä on mukava viettää kesäistä iltaa. Toivottavasti sääkin suosii”.
Mika Ilomäki muistelee, että Konepäivätanssit houkutteli ensimmäisenä vuonna lähemmäs 200 kävijää. Vähintäänkin samaan olisi tarkoitus päästä tänä vuonna.
”Ässät on hyvin tunnettu yhtye niiden keskuudessa, jotka tanssimusiikkia kuuntelee. Uskon, että väki lähtee nyt liikkeelle”.
Konepäivätanssien lisäksi Ermu järjestää Oulaisissa paljon muutakin toimintaa. Keväällä pidettiin toista kertaa sählyturnaus. Ensi syksynä tapahtuu puolestaan Oulaisten Nesteen pihalla ja varsin näyttävästi.
”Sinne on tulossa kaikenlaista saunajuttua ja moottoripyörädrftingiä. Rollssin bändi vastaa musiikista. Koitan saada hommattua Nesteen pihalle myös muutaman ralliauton”, paljastaa Mika Ilomäki.

Takaisin Jutut -sivulle