Tässä ovat sivistys- ja kulttuurilautakunnan palkitsemat oulaistelaiset

Puurojuhlassa jaettiin viisi palkintoa kulttuurin, liikunnan ja hyvinvoinnin saralla.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta jakaa vuosittain kulttuuripalkinnon, liikuntateko- ja nuorisotoimijapalkinnot sekä muita palkintoja oulaistelaisten tai Oulaisissa toteutetuista merkittävistä teoista. Palkinnot jaettiin Honkamajalla perinteisessä järjestöjen puurojuhlassa.

Ehdokkaita kyseltiin kuntalaisilta, ja ehdotuksia tulikin yli 80. Palkintoraatiin kuului muun muassa hyvinvointijohtaja Sanna Mäyrä, Anna Koivukangas sekä Sirpa Järvelä.

Kulttuuripalkinto myönnettiin KT Kaija Sepposelle, joka tallensi kirjaansa Sinun puolestasi elää ja kuolla oulaistelaisten sotakokemuksia. Itsekin sotaorpo halusi kirjoittaa ihmisten kohtalot näkyviksi.

Liikuntatekopalkinto myönnettiin kuntalaisten liikkumisen edistämisestä tehokaksikko Anneli Rajaniemelle ja Kirsti Mularille. Rajaniemi tunnetaan muun muassa aktiivisesta toiminnastaan Tarussa ja Poplissa, Mulari erityisesti ikäihmisten aktivaattorina ja auttajana.

Nuorisotoimijapalkinto myönnettiin Oulaisten helluntaiseurakunnalle teetupatoiminnasta ja erityisesti sen musiikkitoiminnasta. Teetupatoiminta alkoi Oulaisissa vuonna 1977. Se tarjoaa turvallisen ja kodinomaisen ympäristön nuorille viettää perjantai-iltoja. Toiminta pyörii vapaaehtoisvoimin ja ehkäisee syrjäytymistä. Palkinnon vastaanottivat seurakuntapastori Harri J. Nurmi, Olavi Friman sekä Juha Kaukonen.

Lisäksi sivistys- ja hyvinvointijaosta myönsi hyvinvointitekopalkinnon Mäyränperän kyläyhdistykselle. Aktiivinen kyläyhdistys läpäisee toiminnallaan koko kulttuurin laajan käsitteen ja on onnistunut saamaan toimintaansa mukaan myös nuoria perheitä. Palkinnon vastaanottivat Seija Vinkki ja Iiris Mäkikangas.

Erikoispalkinto myönnettiin tulevaa hyvinvointijaostoakin silmällä pitäen. Oulaistelaisen Lotta Nevanperän taulu sarjasta Ylimpänä aurinko annettiin vuodesta 1992 Oulaisissa toimineelle Urheilu Pajalalle. Palkinnon vastaanottivat Niina ja Teo Perkkiö.

Tilaisuudessa nähtiin Jarmo Tyyskän kollaasi Oulaisten tapahtumista, joita vuoteen on mahtunut satoja. Pihla Tikkanen lauloi joululaulun, Elli Portti ja Manna Heikkinen esittivät tanssiesityksen ja Oulaisten harrasteakatemian bändikerho joululaulupotpurin. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös Törmäperän kummitus, amiraali Thitz, josta kuultaneen vielä.

Takaisin Jutut -sivulle