Tästä nuoresta kuullaan vielä

Pyhäjoen lukiossa opiskeleva merijärvinen Oona Jukkola on ollut pienestä pitäen kiinnostunut oman kotikuntansa asioista. Hän on kuulunut viimeiset neljä vuotta Merijärven nuorisovaltuustoon ja toimii tällä hetkellä myös sen puheenjohtajana.

Viime viikolla Oona Jukkola nappasi jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi. Jukkolalla on menossa maakunnallisessa nuorisovaltuustossa toinen kausi.
”Maakunnallisesta nuorisovaltuustosta on hyvät yhteydet maakuntahallitukseen ja siellä voidaan käsitellä hieman isomman kaavan asioita”.

Kokoontumisia Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuustolla on muutaman kuukauden välein. Oona Jukkolan mielestä on tärkeää, että olemassa on foorumi, jossa nuorten asioita voidaan käsitellä koko maakunnan laajuisesti. Parasta nuorisovaltuustossa olemisessa on Oona Jukkolan mukaan se, että siellä pääsee vaikuttamaan itselle tärkeisiin asioihin ja oppii aina jotakin uutta.

Merijärven nuorisovaltuustoa Oona Jukkola luonnehtii perusaktiiviseksi. Tällä hetkellä kokoonpanossa on seitsemän nuorta.
”Olemme suunnitelleet erilaisia tapahtumia, mutta koronan takia niitä ei ole päästy pitämään. Olemme lisäksi olleet auttamassa, jos esimerkiksi nuopparille tai kouluun on tarvittu jotakin tavaraa”.
Oona Jukkolan mukaan nuorisovaltuuston keskusteluyhteys kunnan päättäviin elimiin on kunnossa.
”Nuorisovaltuuston jäsenillä on läsnä- ja puheoikeus lautakunnissa ja meillä on tosi hyvät yhteyden kunnan päättäviin elimiin”.

Kotikuntaansa Merijärveä Oona Jukkola luonnehtii pieneksi paikaksi, jossa kuitenkin saadaan asioita aikaiseksi ja kunnan ääni hyvin kuuluviin. Aika näyttää, nähdäänkö myös Oona Jukkola vielä päättämässä Merijärven asioista kunnanvaltuuston salissa.
”En ole sitä vielä niin miettinyt, mutta itseäni kyllä kiinnostaa vaikuttaa kuntaa koskeviin asioihin”.
Kun lukio on aikanaan taputeltu, aikoo Oona Jukkola hakeutua ammattiin, jossa voi auttaa ihmisiä.
”Tällä hetkellä haaveenani on nuorten psykoterapeutin opinnot”.

Takaisin Jutut -sivulle