Töhrijät iskivät Wanhan Woiman konehalliin – puheenjohtaja Jouni Aitto-oja: Tekijät tervetulleita putsaustalkoisiin

Wanhan Woiman historiallisten koneiden päälle oli maalattu muun muassa tällaisia merkkejä.

Oulaisten Törmäperällä, Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman tiloissa paljastui viikonloppuna ilkivaltateko. Puheenjohtaja Jouni Aitto-oja kertoo, että kerhon kolmoshallissa on töhritty spray-maalilla historiallisten koneiden päälle erinäköisiä kuvioita. Tapaus paljastui kerholaisille viime lauantaina, mutta Aitto-oja arvelee, että töhrimiset on saatettu tehdä jo paljon aikaisemmin kesän aikana.

Ilkivallan teot eivät ole jääneet ainoastaan tähän, vaan myös hallin varastoon on murtauduttu ilmeisesti samaisen porukan toimesta. Paikalta on löytynyt kasa oluttölkkejä, jotka eivät Aitto-ojan mukaan kuulu ainakaan kerhon jäsenille. Tapauksista on tehty poliisille rikosilmoitus.

Jouni Aitto-ojan mukaan kaikista merkeistä päätellen asialla ovat olleet nuoremman ikäpolven edustajat.

”Toivoisimme, että kun me yritämme tätä toimintaa talkoilla ylläpitää, niin paikkoja ei mentäisi tahallaan sotkemaan. Vanhemmille voisi antaa sellaisen neuvon, että he katsoisivat, missä nuoret liikkuvat ja katoaako omasta autotallista spray-maalipurkkeja”.

Jouni Aitto-ojalla on jo oiva ehdotus ilkivallan tekijöille, jos ja kun he vielä joskus jostain paljastuvat.

”Jos joku tietää nämä tekijät, toivomme, että hän ilmoittaa siitä poliisille. Ja mielellään me otamme sitten nämä tekijät talkoisiin mukaan putsaamaan niitä töhryjä pois”.

Takaisin Jutut -sivulle