Toivottu tyttö täydensi Heikkilän perheen

Kohta neljä vuotta täyttävä Niila pyörii olohuoneessa ja etsii mieluista leikkiä. Toukokuussa kaksivuotissynttäreitään viettävä Huugo vetelee puolestaan hirsiä eteisen nurkassa. Kaksikko on palannut juuri seurakunnan kerhosta yhdessä äitinsä Moonan kanssa.
”Niila aloitti vasta päiväkodissa ja on siellä kolmena päivänä viikossa. Tänään ei ollut päiväkotipäivää, joten olimme kaikki kerhossa”, kertoo Moona Heikkilä.
Niilan hoitopaikka on Oulaisten kaupungin uudessa Hiirenmutkan päiväkodissa. Tämän vuoden alussa toimintansa aloittanut hirsipäiväkoti on ollut Heikkilän perheen mieleen.
”Se on kyllä kiva paikka, ja Niila on tykännyt olla siellä. Ja onhan siellä tosi hienoja pihalelujakin”, Moona kehuu.
Moona kertoo haaveilleensa aina kolmesta lapsesta, joista yksi on tyttö ja loput poikia. Nyt tämä toive toteutui, kun hän synnytti tammikuun viides päivä tytön. Lapsiluku tuntuukin tällä hetkellä juuri sopivalta.
”Näin on hyvä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos innostuu vielä myöhemmin hankkimaan lisää lapsia”.

Tuorein synnytys sujui Moonan mukaan hyvin. Itseasiassa kaikkien kolme lapsen synnytykset ovat sujuneet varsin mutkattomasti.
Ainoastaan raskausaikana olo ei ole ollut koko ajan yhtä mukava. Yöherätyksiä uusi vauva on pitänyt parin tunnin välein. Koska vauvan imetys on Moonan vastuulla, on hän antanut puolisonsa nukkua yöt rauhassa.
”Mikko on lisäksi nyt töissä, joten hän tarvitsee unta. Parempi niin, että edes toinen meistä saa nukuttua”, kertoo Moona ja vitsailee, että hän ehtii nukkua viimeistään sitten vuoden päästä.

Vauvan ristiäisiä vietetään maaliskuun alussa. Moonan mukaan tytön nimi on ollut tiedossa jo pitemmän aikaa. Pojille taas nimien keksiminen tuotti paljon enemmän päänvaivaa.
”Niilan toinen nimi on Tapani ja myös minun iskälläni ja pikkuveljelläni on sama toinen nimi. Huugon nimi taas tulee puolisoni Mikon suvusta”.
Moona ja Mikko Heikkilän elämään on mahtunut viime kuukausina muitakin isoja muutoksia. He nimittäin muuttivat nykyiseen kotiinsa kesäkuussa. Kyseessä on Mikon kotitalo.
”Itseasiassa olen muuttanut jokaisen raskauteni aikana. Jospa tämä olisi sitten jo viimeinen muutto”, Moona hymyilee.
Mäyräntiellä sijaitseva koti on todella idyllisellä ja rauhallisella paikalla. Pihalla ja sen ympäristössä on lapsilla tilaa liikkua.
”Onhan tämä kaikkea sitä, mitä kodilta voi toivoa. En pysty vielä käsittämäänkään, kuinka ihana paikka tämä on lapsille kasvaa. Pihalla voi tehdä mitä vaan”.

Helpotusta lapsiperhearkeen tuo se, että lasten pappa asuu aivan tien toisella puolella. Moona itse on kotoisin Oulusta ja hänenkin vanhempansa ottavat mielellään lapsia hoitoon. Oulaisiin Moona sanoo kotiutuneensa hyvin, vaikka kaipaakin aina silloin tällöin Oulun vilkkaampaan ympäristöön.
”Oulaisista löytyvät kaikki perusjutut mitä ihminen tarvitsee. Sitä kuitenkin toivoisi, että tässä lähistöllä olisi vielä enemmän lapsiperheitä”, hän miettii.

Takaisin Jutut -sivulle