Toritapahtumalla elämää Oulaisiin

Elinvoimaa Oulaisiin -tapahtumaan on ilmoittautunut mukaan jo yli 30 yritystä ja järjestöä.

Oulaisten torilla järjestetään ensi lauantaina koko kansalle suunnattu Elinvoimaa Oulaisiin -tapahtuma. Tempauksen tarkoituksena on tuoda esiin paikkakunnalla jo toimivia yrityksiä, yrittäjiä, järjestöjä ja yhdistyksiä.
”Yrittäjät esittelevät toimintaansa vapaamuotoisesti, eikä se maksa mitään. He tuovat itse omat esiintymisstandinsa ja -laitteistonsa. Voi siellä myös myydä jotakin artikkeleita, jos sellaisia on olemassa. Tämä on talkoohengellä järjestetty tapahtuma, joka perustuu omaehtoisuuteen”, kertoo tapahtuma ”isä”, yrittäjä Heikki Pirnes.
Varsinainen tilaisuus alkaa puolilta päivin ja kestää pari tuntia. Elinvoimaa Oulaisiin -tapahtuman avaa Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen. Hänen lisäkseen puheenvuoroja käyttävät Oulaisten kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston edustajat.
Paikan päälle omaa toimintaansa esittelemään on lupautunut jo yli 30 yrittäjää tai järjestöä. Heikki Pirnes muistuttaa, että Oulaisissa on paljon yrityksiä, joista hänellä tai yrittäjäyhdistyksellä ei ole mitään tietoa. Lauantaina onkin oiva tilaisuus saapua paikan päälle ja verkostoitua muiden yritysten kanssa.
Oulaisten yrittäjien hallituksen jäsen Tommi Oja toteaa, että Elinvoimaa Oulaisiin -tapahtuma on hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon saadaan aikaan, kun yrittäjät päättävät alkaa järjestää yhdessä jotakin.
”Oulainen tarvitsisi läpi vuoden tällaisia tapahtumia. Se lisäisi tänne elinvoimaa ja elämän laatua”, painottaa Tommi Oja.

Sosiaalisen median voima todisti taas tässäkin tapauksessa voimansa, sillä Heikki Pirneksen Facebookissa alulle panema kysely poiki hetkessä useita kymmeniä myönteisiä vastauksia.
”Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten pienestä jokin tapahtuma saattaa alkaa yhtäkkiä paisua. Saattaakin olla, että jos lauantaina kaikki onnistuu hyvin, niin ensi vuonna torille ei enää mahdutakaan”, nauraa tapahtumassa muun muassa juontajana toimiva yrittäjä Arto Hintsala.
Heikki Pirnes tunnustaa olleensa positiivisesti yllättänyt siitä, kuinka hyvän vastaanoton tapahtuma on jo saanut osakseen. Esimerkkinä hän mainitsee Oulaisten Puhallinorkesterin, joka ilmoittautui yllättäen mukaan vastaamaan tapahtuman musiikkipuolesta.
”Lisäksi Livekuvaukset lähettää striimin Cafe Herkutellan tiloista, jossa esiintyy eri ihmisiä”.

Oulaisten tori sijaitsee keskeisellä paikalla aivan kaupungin ytimessä, mutta edelleenkin monet moittivat toria liian tapahtumaköyhäksi paikaksi. Heikki Pirnes on samaa mieltä, mutta toteaa, että pienillä muutoksilla tori voidaan saada paljon elävämmäksi.
”Minun mielestä esimerkiksi torikojujen paikka ei välttämättä ole nykyisellä paikalla. Ei ainakaan noin päin. Niiden pitäisi näkyä toiseen suuntaan, jotta ohi kulkijat näkisivät, että kojuissa on ihmisiä myymässä tuotteita. Ylipäätään torin markkinointia tulisi lisätä. Tätähän voivat kaikki ilmaiseksi hyödyntää”, muistuttaa Heikki Pirnes.
”Torilla voisi olla pienyrittäjille omat jakelukanavansa. Esimerkiksi Itä-Suomessa toritoiminta on erittäin vilkasta. Meilläkin tori on keskeisellä paikalla, joten kaikki asiat ovat siinä suhteessa kohdallaan. Kerran kuukaudessa järjestettävät toripäivät tai vastaavat olisivat riittävästi tämän kokoiselle paikkakunnalle”, ehdottaa Tommi Oja.

Takaisin Jutut -sivulle