Tuoppi Pub sinnittelee koronarajoituksista huolimatta

Tuoppi Pub ei aio luovuttaa, vaikka nykyisten rajoitusten noudattamin vetää toiminnan todella ahtaalle.

Oulaisten Tuoppi Pubin edustalle joulun alla ilmestyneet hautakynttilät synnyttivät paikallisille sosiaalisen median kanaville keskustelua ravintolan tulevaisuudesta. Yrittäjä Mikko Niskanen katkoo huhuilta siivet ja vakuuttaa, että Tuoppi palvelee asiakkaitaan jatkossakin.

”Ne kynttilät olivat useamman ravintolan kannanotto rajoituksille ympäri Suomen”, selvittää Mikko Niskanen.

Valtioneuvoston joulun alla asettamat rajoitukset ovat saaneet kaikkien ravintola-alalla toimivien yrittäjien ihokarvat pystyyn. Leviämisalueilla anniskelu joudutaan lopettamaan jo kello 17 ja anniskelupainotteiset ravintolat suljetaan kello 18. Rajoituksista ei vapaudu edes koronapassilla. Yleensäkin ottaen koronapassin käyttö saa Mikko Niskaselta negatiivisen arvion.

”Koko passijuttu on ihan vitsi. Se on vähentänyt kävijämäärää huomattavasti. Voit kuvitella 10 hengen porukan, jossa yhdellä tai kahdella kaverilla ei ole koronapassia. Silloin muukin porukka jättää tulematta sisään ravintolaan. On muutenkin ollut tosi hankalaa jättää tuttuja ihmisiä pubin ulkopuolelle”.

Mikko Niskasen mukaan marraskuun ensimmäinen viikonloppu oli Tuoppi Pubissakin vielä hyvä, mutta sen jälkeen on menty asiakasmäärien suhteen jyrkkää alamäkeä. Tappiolla on edetty jokainen viikonloppu. Nyt jää nähtäväksi, kuinka pitkän ajan päästä ihmiset uskaltavat jälleen käydä anniskeluravintoloissa normaaliin tapaan. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 15.1. saakka.

”Ei tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin sinnitellä ja luottaa siihen, että kesä on hyvä”, Niskanen miettii.

Siitä Mikko Niskanen on kuitenkin hyvillään, ettei heillä ole tarvittu turvautua lomautuksiin kuten monissa muissa ravintoloissa. Tuoppi Pubissa täysipäiväisiä työntekijöitä on vain yksi, eli Mikko Niskanen. Lisäksi mukana on 15 osa-aikaista työntekijää.

”Onneksi tämä ei ole kenellekään päätyö. Ei ole leipä pelkästään tämän varassa”.

Takaisin Jutut -sivulle