Tuoppi Pub sulki ovensa – yrittäjä Hemppa: ”On parempi, että hyppään laivasta ennen sen uppoamista”

Tuoppi Pubin yrittäjä Hemppa vahvistaa sen aavistuksen, mikä monella pubin vakiokävijällä ja Tuopin ohi kulkeneella on saattanut jo olla: Tuoppi Pub lopettaa toimintansa nykyisen omistajan alaisuudessa. Hempan mukaan syy lopettamiselle on varsin yksinkertainen: Tuoppi Pubin toiminta ei ole enää taloudellisesti kannattavaa.
”Konkurssia tässä ei ole tapahtunut, mutta jos olisin jatkanut, olisi se ollut vääjäämättä edessä. On parempi, että hyppään laivasta ennen sen uppoamista”, Hemppa toteaa.
Hempan mukaan asiakaskäyttäytyminen anniskeluravintoloissa on muuttunut viime vuosina selvästi. Pubiin tullaan nykyisin vasta puoli kahdelta yöllä.
Alkoholin myyntiaika jää näin ollen liian lyhyeksi. Yksi isommista syypäistä Tuoppi Pubin alamäkeen löytyy kuitenkin viime vuosien suuresta vitsauksesta, koronapandemiasta.
”Siitä se alamäki alkoi. Siihen asti olimme kokeneet ihan loistaviakin aikoja. Kun rajoitukset lähtivät ensimmäistä kertaa kesällä pois, meni meillä puoli vuotta hyvin. Sitten edessä oli pikkujoulukausi ja homma lässähti jälleen täysin”.

Hempan mukaan Tuoppi Pub on yrittänyt kasvattaa kävijämäärää välillä hyvin tunnetuillakin musiikkiesiintyjillä.
Mutta usein kävijämäärä on jäänyt noin 40 ihmiseen, kun vasta 100 asiakkaalla esiintyjän hankkiminen olisi jotenkin kannattavaa.
”Aikoinaan meillä oli esiintymässä Osmo Ikonen. Elettiin sitä koronapassiaikaa. Ei Ikonen mikään halpa mies ole. Myimme koko iltana 13 lippua. Silloin alkoi tuntua, että eihän tästä tule enää mitään”, Hemppa tuskailee.
Kun Hemppa teki nyt vihdoin päätöksen luopua Tuoppi Pubin yrittäjyydestä, lensi hänen harteiltaan vähintäänkin sadan kilon painoinen kivenmurikka pois.
”Onhan tämä ollut hirveän stressaavaa aikaa. Tiskin takana alkoholin myyminen on vain murto-osa tästä työstä. Siinä on kaikkea muuta niin paljon. Mutta on meillä ollut aivan hirveän hauskaakin. Kiitänkin meidän kaikkia vakioasiakkaita kuluneista vuosista”, Hemppa lausuu.

Oulaistelaisten ei kannata vaipua murheen alhoon Tuoppi Pubin toiminnan nyt loppuessa.
Hemppa nimittäin paljastaa, että yrityksestä on jo tullut muutamia kiinnostuneita kyselyjä. Ja senkin Hemppa on pistänyt viime päivinä merkille, että keskustelu Tuoppi Pubin ympärillä on ollut todella suurta.
”Se on ollut jännä huomata. Olisiko niitä tulijoita nyt sitten luvassa”, hän nauraa.

Takaisin Jutut -sivulle